AcasăActualitateCompania de Apă Olt: Proiecte de investiții pentru orașul Corabia!

Compania de Apă Olt: Proiecte de investiții pentru orașul Corabia!

La sfârșitul săptămânii trecute, Compania de Apă Olt  a semnat contractul de lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată în aglomerarea Corabia”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

În orașul Corabia, Compania de Apă Olt va realiza lucrări de reabilitare și extindere a sistemelor de alimentare cu apă existente pentru a asigura racordarea întregii populații la serviciile de alimentare cu apă.

„Chiar dacă orașul Corabia a pierdut, acum nouă ani, startul investițiilor în modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare, acum vom schimba, în totalitate, infrastructura veche de apă și canalizare și vom introduce rețele noi pe toate străzile. Vom crește standardele de viață ale locuitorilor, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate, contribuind totodată, la dezvoltarea orașului Corabia.

Investim azi pentru orașul Corabia de mâine”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Contractul „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată în aglomerarea Corabia” a fost atribuit, în urma licitației publice deschise, asocierii S.C. TOP DECON SRL și S.C. SCADT SA, lider de asociere fiind S.C. TOP DECON SRL.

Valoarea contractului este de 53.046.350,88 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 39 luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

Proiectul presupune investiții în sistemul de alimentare cu apă: reabilitarea frontului de captare existent (Vârtopu) – 8 puțuri realizate prin reforare; reabilitare conductă de aducțiune front de captare Vârtopu – Gospodăria de apă Corabia – 1,65 km; reabilitare stație de tratare; reabilitare stație de pompare apă potabilă aflată în Gospodăria de apă Corabia; Reabilitare rezervor de înmagazinare a apei, aflat în Gospodăria de apă Corabia.

În localitatea componentă a orașului Corabia – Tudor Vladimirescu, se vor executa: foraje noi – 2 buc; conductă de aducțiune – 0.015 km; construire stație de pompare apă potabilă; construire stație tratare apă potabilă; rețea de distribuție apă – 7,94 km și construire rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 1 buc.

Locuitorii satului Vârtopu, sat ce aparține orașului Corabia, vor beneficia de: execuție foraje noi – 2 buc; conductă de aducțiune – 0.022 km; construire stație de pompare apă potabilă; construire stație tratare apă potabilă; construire rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 1buc; rețea de distribuție apă L= 9,25 km.

Totodată, se vor executa investiții în sistemul de canalizare, după cum urmează: extindere rețele de canalizare L=31,15 km; reabilitare rețele de canalizare existente  L = 15,51 km; construire stații de pompare apă uzată -19 buc; conducte de refulare noi – 3,35 km; construire stație noua de epurare pe amplasamentul stației de epurare existente.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments