Print this Post


  Compania de Apă Olt: Protejați apometrele, branșamentele și conductele de apă!

  Având în vedere faptul că, în perioada următoare, Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi scăzute și ninsori, Compania de Apă Olt face recomandări cetățenilor pentru protejarea conductelor de apă, apometrelor și branșamentelor.

  În scările de bloc, ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț. Se recomandă înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul. În căminul cu apometru, există posibilitatea, ca branșamentul de apă potabilă și apometrul, să înghețe, dacă sistemul nu este izolat termic corespunzător.

  Nerespectarea măsurilor recomandate poate duce la înghețarea conductelor de apă, a robinetelor, a apometrelor și la întreruperea alimentării cu apă potabilă a instalațiilor interioare din locuințe.

  Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv.

  Ionuț Dumitrescu

   

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/compania-de-apa-olt-protejati-apometrele-bransamentele-si-conductele-de-apa/