AcasăActualitateCompania de Apă Olt S.A. a semnat contractul de lucrări „Reabilitare Sistem...

Compania de Apă Olt S.A. a semnat contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”

Joi, 8 iulie a.c., S.C. Compania de Apă Olt S.A. a semnat contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020”. Acesta este unul din cele trei contracte prin care întreg sistemul de alimentare cu apă din municipiul Caracal va fi modernizat.

Prin contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”, se vor realiza următoarele investiți: reabilitare conductă de aducțiune existentă – 18 km; reabilitare Gospodăria de apă Redea; reabilitare Gospodăria de apă Anton Pann; reabilitare Gospodăria de apă Preuzinal.

„Acesta este primul contract de lucrări pe care îl semnăm,, pentru municipiul Caracal, și mă bucur că pot să îi anunț pe locuitorii acestui oraș că vom începe investițiile în modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Cele mai multe fonduri din proiectul cu finanțare europeană «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020» au fost alocate municipiului Caracal.

Pentru că nu a făcut parte, atunci, din Compania de Apă Olt, Caracalul nu a putut beneficia de investițiile prin Programul Operațional Sectorial, așa că, prin POIM, avem șansa să schimbăm, în totalitate, infrastructura veche de apă și canalizare, a municipiului și să îmbunătățim calitatea apei furnizate.

Compania de Apă Olt contribuie, în acest fel, la dezvoltarea municipiului Caracal, un oraș important pe harta istorică și culturală a județului Olt, aflat acum în plină transformare. Investim azi pentru municipiul Caracal de mâine”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general al Companiei de Apă Olt.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA & CARMIN POPSTAR SRL, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 35.669.971,51 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanțare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare națională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 35 luni (6 luni durata de elaborare a proiectului tehnic, 26 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor și 3 luni perioada de teste și punere în funcțiune), la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Compania de Apă Olt va îmbunătăți standardele de viață ale locuitorilor din cele 25 de localități unde se vor realiza investiții, obiectivul principal fiind creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments