AcasăActualitateCompania de Apă Olt și BERD – investiții pentru modernizarea rețelelor de...

Compania de Apă Olt și BERD – investiții pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare din județul Olt

Compania de Apă Olt a semnat, alături de Primăria Municipiului Slatina și Consiliul Județean Olt, un contract de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare sprijină îmbunătățirea accesului la serviciile de apă și apă uzată în județul Olt, prin acordarea unei sume de 14,5 milioane de euro, Companiei de Apă Olt.

Aceste fonduri se adaugă la co-investiția din partea Uniunii Europene (UE), în cadrul Programului Operațional UE pentru Infrastructură pentru România.

«Investiția BERD este pentru Compania de Apă Olt o oportunitate de dezvoltare. Ne extindem serviciile de alimentare cu apă potabilă, canalizare, în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

În prezent, avem investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, în 25 de localități, construim stații de tratare apă si stații de epurare, dar și un depozit de nămol, în municipiul Slatina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

Contribuim la dezvoltarea municipiilor, orașelor și comunelor din județul Olt, comunități din care noi, Compania de Apă Olt facem parte”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, vor beneficia de acces la servicii de apă și canalizare.

BERD este un investitor instituțional de top în România, care a investit peste 10,7 miliarde de euro, în 520 de proiecte din țară.

Până în prezent, BERD a finanțat 25 de operatori de apă în România, cu sume de până la 450 milioane de euro, mobilizând astfel investiții de peste 5 miliarde de euro, în infrastructura de apă și canalizare din România.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments