AcasăActualitateCompartimentul de chirurgie vasculară – funcțional în cadrul Spitalului Județean de Urgență...

Compartimentul de chirurgie vasculară – funcțional în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina

Spitalul Județean de Urgență Slatina acordă o importanță deosebită dezvoltării infrastructurii medicale de care dispune, în special, prin înființarea de servicii medicale noi și îmbunătățirea actului medical.

Începând de luni, 3 aprilie 2023, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, funcționează „Compartimentul de chirurgie vasculară” – serviciu medical nou, care va deservi întreg județul Olt, întrucât nicio unitate sanitară publică din județ nu furnizează acest gen de servicii medicale. Compartimentul va asigura o gamă largă de patologii vasculare periferice, cum ar fi: arterială, venoasă, boală aorto-iliacă, ischemie acută și critică periferică membre inferioare și superioare, patologie traumatică arterială și venoasă, abord vascular pentru hemodializa cronică, boala venoasă cronică, precum și complicații.

Încă de la deschidere, s-a prezentat un pacient, care a beneficiat de tratament de specialitate și are evoluție favorabilă.

„Motivul principal care a stat la baza deciziei de a înființa noul compartiment constă în faptul că, în ultima perioadă,  din ce în ce mai mulți pacienți s-au adresat Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu patologii vasculare periferice și au fost îndrumați către alte unități sanitare, pentru diverse proceduri de chirurgie vasculară.

Compartimentul funcționează cu medic de specialitate, are cinci paturi și își desfășoară activitatea în cadrul Secției Chirurgie Generală, la etajul 2 din Pavilionul central, cu acces la cele două sectoare septic și aseptic.

Pacienții beneficiază de îngrijiri specifice, la nivelul sălilor de pansamente existente în cadrul Secției Chirurgie Generală, iar activitatea operatorie se desfășoară în Blocul operator Central, în sălile de operații atribuite Secției Chirurgie Generală.

Alături de Consiliul Județean Olt, depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical care își desfășoară activitatea în unitate noastră sanitară”, a declarat Angela Nicolae, manager SJU Slatina.

Pacienții vor beneficia de servicii medicale de spitalizare de zi, cât și de spitalizare continuă, pe baza următoarelor documente: bilet de trimitere eliberat de medicul de familie; card de sănătate; adeverință de asigurat, după caz.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments