AcasăOra SatuluiComuna Movileni – bătaia de joc a primarului Toma Ion Sorin

Comuna Movileni – bătaia de joc a primarului Toma Ion Sorin

Din 2012, odată cu venirea la primărie a lui Toma Ion Sorin, comuna Movileni, una dintre cele mai mari comune ale județului Olt, a avut parte de o bătaie de joc, așa cum nu i s-a mai întâmplat niciodată. Despre batjocura galopantă și nesăbuită a acestui june primar s-a dus vestea în toată țara ca de popă tuns.

O parte a presei locale din Olt, dar și televiziunile centrale au reflectat uneori cu umor, dar și cu tristețe faptele de pomină ale acestui „Cănuță-om-sucit”, care în megalomania și inconștiența sa – a ridicat kitsch-ul și risipa banului public la nivel de politică de partid și de stat.

Trebuie spus că despre „ingineriile” sale financiare, ca și despre investițiile costisitoare și inutile pe care primarul Movilenilor le-a înfăptuit, în cei trei ani de la instalare, știu și reprezentanții PSD Olt, care tac mâlc, știe și Curtea de Conturi (din partea căreia se așteaptă un raport amănunțit), știe și fostul primar al Movilenilor, Constantin Șerban, care e dispus să aducă la cunoștința opiniei publice măcar o mică parte din matrapazlâcurile respectivului primar.  Iată ce ne spune, pe scurt, Constantin Șerban!

constantin serban movileni
Constantin Șerban

TREI MILIARDE DE LEI S-AU DUS PE APA SÂMBETEI

„În anul 2012, ajutat financiar de PSD și de anumite instituții private, Toma Ion Sorin a câștigat alegerile pentru funcția de primar al comunei Movileni, funcție pe care am deținut-o eu până atunci. I-am strâns mâna și i-am urat succes.

Comuna Movileni avea aprobat, în acel moment, un proiect de asfaltare de drum sătesc, în satul Bacea, pe o lungime de 860 metri. Noul primar n-a binevoit să facă acest drum care ducea la Sfânta Biserică, el făcând alte două proiecte, pe alte două străzi, pe care locuiesc socrul și bunicii lui.

N-ar fi fost atât de grav că a abandonat un proiect făcut gata, eligibil, și a cheltuit banii pentru altele, însă asfaltul pe care l-a turnat pe drumul ce mergea la socrul și la bunici săi, nu a durat nici măcar un an. De fapt, aceste străzi s-au deteriorat în perioada de garanție. Cele două străzi au costat peste 3 miliarde de lei vechi, bani care s-au dus pe Apa Sâmbetei. Acum ele arată ca niște cratere, pline cu nămol până la genunchi.

PROIECT DE CANALIZARE – AMÂNAT ȘI SALA DE SPORT – DEVASTATĂ!

„Atunci, în anul 2012, când am pierdut alegerile, alimentarea cu apă era făcută. I-am lăsat proiectul de canalizare pe Măsura 3.2.2., cu finanțare certă de la Guvernul României, proiect pe care abia acum, la sfârșitul anului 2015, s-a apucat să-l facă.

Mai mult decât atât, atunci i-am predat, cu proces-verbal, o sală de sport construită la toate standardele europene, cu documentație cu tot, așa cum am primit-o de la Compania Națională de Investiții. Făcusem doar un proces-verbal de recepție, parțial, pentru că obiectivul avea doi ani de garanție și trecuseră doar opt luni de când o inaugurasem. Obligația noii administrații era aceea să se racordeze la utilități, apă și canalizare, să facă parcările și băncuțele din față. După acestea, noul primar trebuia să facă procesul-verbal de recepție final. N-a făcut nimic din toate acestea. Dimpotrivă… A mutat paznicul de acolo și, în scurt timp, au dispărut caloriferele, țeava de cupru, chiuvetele, WC-urile, dușurile. Acum sala de sport arată deplorabil. E devastată! A ajuns un fel de depozit de fiare, iar banii destinați finalizării ei au fost cheltuiți în alte scopuri, scopuri pe care numai d-l primar le știe și poate Curtea de Conturi, care ni le va spune și nouă, în viitorul apropiat.”

movileni primarie maturiDESPRE MODA HARRY POTTER ȘI PRIMĂRIA „LA TREI MĂTURI”

„Toma Ion Sorin a construit ilegal, fără autorizație, niște foișoare, pe domeniul public. Aceste foișoare nu au nicio utilitate, iar despre ele se spune că sunt făcute cu niște sponsorizări suspecte. Când i-am atras atenția privind ilegalitatea acestor construcții, el mi-a spus că face ce vrea, din moment ce are Consiliul Local majoritar și a câștigat și alegerile. Mai grav e că mașina lui de vot pesedistă, la care se adaugă și cea a ALDE, votează, uneori, toate aberațiile acestui primar.

O problemă care a lăsat opinia publică locală și națională cu gura căscată este aceea că primarul în exercițiu a dat jos gardul primăriei, făcut din plăci de beton și fier forjat, fără să ceară aprobarea cuiva, și a construit ceva de râsul lumii, ceva în genul Harry Potter, cum spune el, cu cascade și fântânițe, cu niște lucruri de două parale, care mă fac să cred că băiatul acesta a fost frustrat în copilărie și că el își reface, acum, la primărie, copilăria pierdută.

Mai mult, pe frontispiciul intrării în curtea primăriei, el a agățat trei mături, pretextând că îndeletnicirea de bază a locuitorilor din Movileni este confecționarea măturilor. Postul TV Digi24 a făcut un reportaj pe această temă, arătând întregii țări cum se joacă primarul nostru de-a primăria, ziariștii botezând Primăria Movileni cu titulatura de «Primăria La Trei Mături».

De reținut, că noul primar a dărâmat gardul primăriei, care era foarte bun , fără să aibă autorizație de demolare. Plăcile de gard le-a dat cuiva în comună, apoi le-a adus înapoi, atunci când l-a luat la întrebări Curtea de Conturi.

Tot ce face el face prin abuz de putere. A tăiat toți pomii fructiferi din curtea primăriei, printre care și trei nuci protejați de lege. A pus în loc niște verdețuri care s-au uscat imediat. Unde nu-i cap, vai de picioare!”

CIUDĂȚENIA ȘI TRASEUL CELOR 800 DE MILIOANE DE LEI VECHI

 „O altă problemă pe care o ridic în atenția organelor abilitate este următoarea. După ce a câștigat alegerile (v-am spus că avut sume importante de bani, pe care le-a manipulat în campanie), Toma Ion Sorin a întocmit o factură de 800 milioane lei vechi, prin care arăta că a achiziționat 200 de apometre, pentru oamenii care nu au, 20 000 metri țeavă pexal, robinete și alte materiale, sumă pe care a și plătit-o prin ordin de plată. Acest lucru s-a întâmplat în luna septembrie a anului 2012. unde s-au dus acești bani știe doar d-l Toma Ion Sorin și, în cel mai scurt timp, vor afla și organele abilitate. L-am întrebat atunci: «Unde e țeava și unde sunt apometrele?» A dat din umeri… Când cei de la Curtea de Conturi au căutat și ei țeava și apometrele, d-l primar s-a făcut luntre și punte și a cumpărat acele materiale cu bani cash, din buzunarul său, probabil. Le-a depozitat în sala de sport și le-a spus celor de la Curtea de Conturi că are materialele, conform facturii din 2012.

Tragem un semnal de alarmă către organele abilitate ca să-și facă datoria și să spună locuitorilor din Movileni cum a fost plătită o factură de 800 milioane lei vechi, în 2012, imediat după alegeri, și de ce abia acum, la sfârșitul lui 2015, apar și materialele indicate în acea factură, având în vedere că pe materialele respective scrie clar anul fabricației: 2015!”

TABLĂ PESTE TABLĂ ȘI TOBOGANE PENTRU COPII CONSTRUITE LA MARGINEA ȘANȚULUI

„Toma Ion Sorin va intra în istoria comunei, pentru că, pe timpul mandatului său, s-au defrișat 90% din pădurea aflată în proprietatea cetățenilor. I-a lăsat pe toți hoții s-o taie, nu mai există aproape nimic. Nu-și dă interesul pentru izlazul comunei, nu-l curăță de gunoaie. Își face doar interesul său și nu-l interesează nimic pentru comunitate.

A primit un miliard de lei de la Consiliului Județean Olt pentru a schimba acoperișul Școlii Generale cu clasele I-XIII Movileni. Întâi s-a apucat de treabă, apoi a venit să ceară aprobarea în  Consiliul Local. I-am sugerat să facă un deviz al costurilor pentru acel acoperiș, însă el n-a ținut cont de nimeni și de nimic. A pus peste tabla de aluminiu (care era încă bună) o altă tablă, fiind probabil presat politic, pentru a-și plăti cât mai rapid clientela politică.

Tot ce a făcut din 2012 și până acum (și din    păcate nu a făcut nimic util, trainic și necesar) a fost făcut prin abuz de putere. A construit tobogane pentru copii marginea șanțului, ca atunci când le utilizează copiii să aterizeze direct în șanț. Vă imaginați, oameni buni, cam câtă minte are primarul ăsta și cum a cheltuit el banii poporului?”

LINIA ÎNTÂI

17 COMENTARII

 1. Ba Pio dar acum fiecare movilenar trebuie sa inteleaga de ce furi asa de mult din bugetul primariei , la cate banci ai facut credit si nu ai platit banii . Este bine ca putem sa vedem pe net cate banci te au dat in judecata pentru asi recupera banii . Ai datorii de peste 4 miliarde la banci , dar nici o grija castigi la anul alegerile cu saracii si mai furi cateva miliarde . Dar cu aceste miliarde tu nu achiti bancile ci camatarii ca si acolo ai cateva miliarde asa ca iti mai trebuie inca 3 mandate pentru a fi pe zero . Avem primar curat si cinstit , asa sa fii in continuare ba Pio – esti cel mai curat primar din tot judetul . Tu nu te incurci cu sutele de milioane ci cu miliardele . Apropo curand o sa mai ai cateva controale …………..

 2. Primare dar Pirvan mai lucreaza la tine in primarie sau la baruri ca toata ziua il vezi acolo . Spune ca daca ii zici ceva te santeajeaza si te da afara din primarie si te trimite dupa nasito Costinel . Are dovezi cu tine si tie frica sa ii zici sa stea la primarie . Bravo lui ca este baiat deatept si te are la mana .

 3. Domnule Serban duceate-ai la puscarie de arogant pai cum itzi permiti sa critici un om devotat care isi da interesul pentru oamenii lui,a ajutat multa lume si a facut destule in Movileni spectacole si infrastructura,tu un prost ai fost mai prost ca Dian un tractorist cu demnitate te numesc cel mai prost primar din lume.Va multumesc.

 4. Vad aici cum cateva persoane, probabil persoane din clica actualului primar il criticati pe fostul primar ca spune niste adevarul.Fratilor, dece nu deschideti ochii, nu a fost bun Contantin Serban dar nici actualul nu este bun pentru comuna noastra, sunt in Movileni oameni foarte destepti si capabili de a gestiona banii primariei asa cum se cuvine, nu trebuie sa asteptam cu gurile cascate sa ne dea Ion pomeni si sa ne umileasca cum vrea el, banii multi sunt la el in buzunar, trebui sa fie dat jos si pus un primar ce nu candideaza pentru a se inbogati el insasi ci pentru a investi in comuna pe care o iubim, comuna unde am crescut si unde am invatat 8 clase, comuna care noi o vedem cea mai frumoasa pentru ca este comuna noastra, comuna Movileni. Personal cred ca nu noi trebui sa fim umbli primarului ci primarului umil noua ca noi il platim pe el nu el pe noi, primarul trebuie sa aiba grija de noi, exact cum are un parinte grija de copiii lui, TREZITI-VA OAMENI BUNI!

 5. DomnuleSerban, te dai mare pe la ziare ca tu lupti impotriva hotului de primar. Pai cum lupti tu domnule corupt,ca tocmai ai votat dracovenia aia de la poarta ? La irmatoarea sedinta de consiliu sa nu uiti sa iti iei carnetel sa iti notezi ce ai votat ,dupa cum iti spunea iubita ta verisoara. Fira-ti voi ai dracu de hoti,va acoperiti unu pe altu apoi va dati in gat ca prostii. Ce ai rezolvat Serbane cu interviul ? Nimic, iar ai votat cum ti-a cantat Pio.

 6. infrastructura si modernizarea comunei ii apartin in totalitate domnului primar toma sorin
  noi suntem alaturi de dvs
  toata lumea va iubeste si va este recunascatoare

 7. Comuna este schimbata radical de cand noul primar a luat in piept sarcinile si atriibutiile pe care postul i le impune. A adus comuna la un alt nivel si a starnit invidia fostilor primari care nu au fost capabil sa faca nici jumatate din realizarile acestui om. LA multe mandate domnule primar!

 8. sincer eu cred ca nu stiai cum sa te mai faci de rs..si ce ai zis.sai asa ca daca apar cu asta ma fac si mai rau!! esti patetic pe bune!.mai bn iti vedeai de treaba incontinuare si nu apareai cu asemenea articole!…asa ca eu ii ures succes domnului Ion Sorin Toma! sa nu se lase intimidat de niste soricei ca tine! ,si din cate vad nici rudele nuti mai sunt alaturi.

 9. Cum poti vorbi domnule fost primar? Ce ati facut dvs. pentru noi in 8 ani? In afara de faptul ca v-ati cumparat case peste case la Slatina, Pitesti. Ati facut abuz de putere si ati luat terenul pe care acum dati discoteca. Ati ajutat la ridicarea casei scumpului dvs. frate… Intradevar multe realizari in 8 ani. Vedeti cate ati realizat in 8 ani pentru comunitate? Ati mai vrea macar 4 ani dar din pacate lumea nu mai e atat de naiva se pare ca ne-ati convins cate ati facut pentru noi. Nu stiu cum aveti tupeul sa vorbiti de acest baiat care a facut atatea pentru noi. Un baiat care respecta de la copil la batran, care incearca sa impace pe toata lumea. Un om care putea sa va faca sa infundati puscaria pentru cat ati furat si tousi nu a facut-o. Mai bine ati inchide gura daca nu vreti sa pierdeti trei voturi de la familie pe care le mai aveti. Dar totusi prin asta reusiti sa-l promovati pe acest baiat.
  Multumim si speram sa nu ne paraseasca toata viata lui.
  Iti multumim domnule primar!
  Respect si mult succes. Suntem alaturi de tine si suntem foarte multi.

 10. Hai baga nasu unde l.ai avut pana acum. .ca nu știu cine te mai votează domnule serban. .ca ai furat destul. .bafta primarului la câți mai mulți ani de mandat. .nu va mai daturati de furat dumneavoastră și toată familia vroiați sa stăpâniți comuna pe strada nu salutați va grandomaniti. .si la fel și dumneavoastră sunteți un țăran care făce maturi. .

 11. Are curaj domnu` Serban sa acuze actualu` primar ca a facut si a dres . Dansu` in 8 ani nu a facut mai nimic pt comuna . Dupa domnu` Toma se vede clar . Se zbate pt noi . S`a facut iubit si respectat . In schimb domnu` Serban … nu mai intru in detalii . Poate vrea sa candideze iar pt al 3`lea mandat si de aia de se da in spectacol cu articolu` asta .. Bravo domnu` Toma si mult succes in continuare . Cu un nou mandat ! 🙂

 12. Ați furat destule domnule serban la primul dumneavoastră mandat ați câștigat cu voturi de la copii ce încă nu împlinirea 18 ani. .si apoi dintr.o data v.at luat 2 apartamente și nu în orice zona. .În zona cu blocuri noi..Nu va este rușine sa blamați pe acest primar ca fura când dumneavoastră ați furat de nu mai știți cât. .toată familia va credeați stăpâni peste toată comuna. .RUȘINEEEEE ..

 13. domnu’Serban da cu pompele cum sta treaba k le ati pus pe terenul dvs? si sambata sau mereu…va conectati la curentul de la pompele de apa abuziv fara sa platiti un leu!! sper k lumea sa nu ”’puna botu’la ce aberati dvs…si sa va mai voteze vredata…..sa nu va mai zic si de faptul ca erati ”client fidel” al hotilor care spargeau case pe teritoriul satului(dvs fiind cel care cumpara lucrurile furate de la lume din casa) va roade k nu mai puteti fura dvs.sa va mai luati niste case A.N.L??si lista continua….lasati l pe dl primar Toma in pace,pt k l am votat din cauza k nu va mai suportam grandomania….p.s!!! stiti dvs!!!! rade ciob de oala sparta….ai mai multe bile negre decat Toma…asa k ””’ciocu mic…..

 14. Domnu Anonim de mai sus.aveti prfecta dreptate!…acest domn Serban cand a vazut ca nu poata sa ia si al 3.lea mandat sia facut toata comuna cu ou si otet. Dmv domnu Serban sustineti ca domnul Ion Sorin a chetuit bani doar pt dansul,dar dmv ce ati facut, vati cumparat apartamente peste apartamente,vati umplut conturil frumusel,si cu comun ce ati facut,nimic! macar oamu asta a stiut sa bage si la el in buzunar dar si sa faca! in schimb dumneata ce ai facut .cand au fost alegerile ai aduso e fosta nevasta a domnului Ion Sorin sa tipe prin tota comuna ca are un opil cu el,, parca ar fi primu om dde pe pamant care face un copil cu o femeie si nu sunt impreuna..dar chiar asa.dmv nu aveti un copil inainte de casatoria cu doamna Cristina? sau ati uitat chestia asta?? se pare ca da! asa ca mai bine stati in banca dmv si nu mai esiti la iveala sa nu mai spun si cum furati voturile si cum sotia dmv aduna toti batrani si intra cu ei in sectia de vot si dansa punea stampilele,,,oare dc a spart sotia dmv o camera de filmare in timpul voturilor,ce vin avea acel domn reporter care isi facea treaba? sau ati uitat chestiile astea?… si spre final asa aducetiva aminte cand toata comuna va huiduit la ultimul concert sustinut de dmv ,si dmv drept rasplata ca vau votat atatia ai iati facut o comuna de prosti.

 15. Si d`voastra domnu` Serban , ce ati facut cat ati fost primar ?! In afara de faptu` ca ati bagat apa , si cam atat . Omu` asta despre care sustineti sus si tare ca nu a facut nimic si`a dat interesu` de comuna noastra si de oameni in 3 ani de cand este primar cum nu ati facut`o d`voastra in 2 mandate ( adica 8 ani ) . Aruncati cu noroi degeaba in el . Lumea il respecta si il iubeste . Dumneavoasta nu ati stiut sa va faceti iubit sau cel putin respectat …

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular