Print this Post


  Comuna Nicolae Titulescu… POVESTEA CONTINUĂ

  Între primarii rurali de succes ai acestui județ cu o istorie fascinantă, se află la loc de cinste Florin Gh. Tiutiu, cel care administrează, cale de peste 16 ani, comuna Nicolae Titulescu, veche vatră de cultură și civilizație cu adânci rezonanțe culturale și chiar politice, avându-se în vedere obârșia marelui diplomat Nicolae Titulescu.

  Fiu al acestor locuri, dedicat așadar dezvoltării aceste comunități tradiționale, Florin Gh. Tiutiu a înțeles că, înainte de meandrele pe care le presupune politica, domnia sa reprezentând cu cinste Partidul Social Democrat, determinant în funcția de primar este factorul administrativ. Iar, în această privință, actualul primar, continuă să-și pună amprenta profesionalismului și a bunelor sale practici. Povestea de succes merge mai departe și în acest al cincilea mandat, în care Executivul din Primăria Nicolae Titulescu vizează  proiectele mari, legate de infrastructură și de întreaga gamă a serviciilor de interes general.

  Astfel, școala din localitate se află la a doua sa reabilitare totală, care prevede toalete și grupuri sanitare în interior, înnoirea mobilierului, izolare termică, centrală, apă rece și caldă, senzori de detectare a incendiului, cabinet IT, laptopuri, tablete și calculatoare.

  În altă ordine de idei, trebuie punctat faptul că, la Nicolae Titulescu, Canalizarea este proiectul care se află la finalizare, punerea ei în funcțiune realizându-se în luna martie a.c., când toate gospodăriile vor beneficia de acest serviciu civilizator. Menționăm că la Nicolae Titulescu toate străzile sunt asfaltate, urmând să se construiască și centura comunei, DC 104 A.

  „O comunitate fără cultură e ca un lup care urlă în pustie”, ne spune primarul Florin Gh. Tiutiu, prin a cărui grijă se află în derulare un proiect, prin Compania Națională de Investiții, anume Centrul Cultural al comunei Nicolae Titulescu, care va fi pus în funcțiune în luna martie a anului 2022.

  Tot în comuna marelui diplomat român, Nicolae Titulescu, se pune la cale construcția unui bloc prin ANL, care presupune un număr de 15 apartamente, pentru tinerii care vor să rămână acasă. Administrația comunei Nicolae Titulescu a susținut și investiția unui complex sportiv modern, Stadionul din localitate, o bază sportivă modernă, care a costat peste 200 000 de euro, având 500 de locuri, centrală termică, birou administrativ, magazie de depozitare a echipamentelor sportive, alee betonată și grupuri sanitare pentru spectatori. Se are în vedere și achiziționarea mobilierului necesar pentru interior, bănci și vestiare pentru sportivi.

  Demararea investiției privind alimentarea cu gaze bate și la ușa comunei Nicolae Titulescu, primarul Florin Gh. Tiutiu aflându-se în depistarea procedurilor legale și a surselor de finanțare. Prin demararea unor proiecte comune cu localitățile Crâmpoia și Dobroiești. De asemenea, se ia în calcul și o extindere a sediului actual de primărie, prin înființarea unor spații pentru grupurile sanitare, magazie pentru combustibil lemnos și spațiu dedicat arhivei…

  „Sunt multe de făcut într-o comunitate și nu tocmai ușor, în situația sanitară în care se află România și lumea întreagă. Apar din ce în ce mai multe oportunități, suntem într-o continuă transformare, iar noi trebuie să ținem pasul cu civilizația. Oricât de greu ne-ar fi și oricât de mult și-ar băga politicul coada. Cu credință în Dumnezeu și cu gândurile curate, le vom duce la capăt pe toate…”, ne-a declarat primarul Florin Gh. Tiutiu.

  La Nicolae Titulescu, povestea continuă.

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/comuna-nicolae-titulescu-povestea-continua/