AcasăOra SatuluiCOMUNA TĂTULEȘTI... VERONICA TEODORESCU – UN NUME CARE SFINȚEȘTE LOCUL!

COMUNA TĂTULEȘTI… VERONICA TEODORESCU – UN NUME CARE SFINȚEȘTE LOCUL!

A sfinți un loc, așa cum spune un proverb românesc, nu este la îndemâna oricui. Ideea în sine este cea a transmiterii de valori culturale și tradiționale generațiilor viitoare. Dacă ești un om iubitor de oameni, de comunitatea în care îți porți veacul, atunci poți să spui că vei primi recunoștința sufletească a celorlalți și poți trăi cu cugetul împăcat. Așadar, omul sfințește locul, nu locul pe om, așa cum spune și proverbul latin – Homo locum ornet, non hornat homonem locum.

Un astfel de om care înnobilează locul în care trăiește este, fără îndoială, Veronica Teodorescu, consilier ALDE, în cadrul Consiliului local Tătulești, o comună cu oameni harnici, frumoși la suflet și la gând, o comună înfloritoare care, după plecarea în eternitate a celui mai popular primar post-decembrist, regretatul Lucian Istrate, pare că bate vertiginos pasul pe loc.

vera teodorescu„Cel mai plăcut sentiment, în calitatea mea de consilier local este atunci când reușesc să-mi pun amprenta pentru realizarea unui proiect și apoi să văd cum ideile mele prind viață, pentru comunitate”, ne spune Veronica Teodorescu.

Ea este o persoană deschisă și comunicativă foarte apropiată de locuitorii comunei Tătulești. Primește zilnic mesaje verbale sau scrise de la aceștia și se străduiește, întotdeauna, să le rezolve doleanțele, în funcție de puterea sa de convingere asupra aparatului administrativ local și de disponibilitatea de moment al primarului în exercițiu, pe care doamna consilier se străduiește să-l convingă de justețea lucrurilor pe care oamenii le cer.

În ciuda atitudinii de superioritate pe care actualul primar Dan Vasile și-a manifestat-o încă de la începutul mandatului, Veronica Teodorescu, cu tenacitatea-i recunoscută, reușește să-și impună ideile, atrăgând de partea sa și pe alți consilieri care, chiar dacă nu sunt de aceeași culoare politică, îi susțin soluțiile și votează ca atare.

Un exemplu elocvent în acest sens l-a constituit hotărârea nr. 11/2016, când Veronica Teodorescu nu a fost de acord cu alocarea sumei de 20000 lei din bugetul local, pentru organizarea Zilei comunei Tătulești, domnia-sa susținând că banii ar trebui folosiți pentru pietruirea drumurilor comunale. S-au alăturat atunci opiniei sale consilierii Marinică Constantin, Gabriel Haiducu, Constantin Voicu și alții, așa că banii au fost orientați în scopuri mai nobile, dar și mai pragmatice, în interes comunitar.

De asemenea, Veronica Teodorescu a atras atenția administrației locale aspra unui fenomen periculos, acela că bondarii atacă oamenii, un astfel de incident ducând la decesul unui cetățean. În urma acestui demers, primarul Vasile Dan a contactat forurile județene și s-au luat măsurile necesare. Pentru Veronica Teodorescu este o onoare și o datorie cetățenească să lucreze în interesul oamenilor care au ales-o în funcția de consilier, ea fiind membru al Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, agricultură, buget-finanțe și administrarea domeniului public și privat al comunei, luând parte la toate ședințele ordinare și extraordinare. Deși incomodă pentru unele capete care fac parte din majoritatea politică a consiliului local, solicitările, intervențiile, detaliile și explicațiile ei la obiect au trecere în rândul consilierilor dar și al consătenilor săi, ea identificându-și pledoaria cu nevoile, prioritățile și problemele cu care se confruntă majoritatea cetățenilor comunei Tătulești.

Cele mai mari „defecte” ale sale sunt sinceritatea și corectitudinea. În demersul ei politic și social, se ghidează după o zicală a lui David Belle: „În primul rând, să faci ceva, în al doilea rând, să faci bine acel lucru, iar în al treilea rând, să-i dai acelui lucru temeinicie!” Este de profesie economist și a absolvit Facultatea de Management la Pitești. A venit acasă să fie de folos comunității. În ciuda atacurilor și calomniilor la care a fost supusă în campania electorală, ea și-a câștigat un binemeritat loc în Consiliul Local. Este președinte ALDE Tătulești, dar și vicepreședinte OFLDE Olt, fiind foarte apreciată în echipa de conducere a acestei formațiuni, atât la nivel județean cât și central.

Va candida, în continuare, din partea ALDE, la următoarele alegeri, țintind chiar mai sus decât funcția de consilier, având în vedere prestigiul său în fața oamenilor din comună, dar și dorind să schimbe, la nivel de administrație, atitudinea delăsătoare a actualului primar, care a uitat încă de la începutul mandatului că se află în slujba cetățeanului.

„Încă de la instalarea sa în fotoliul de primar al Primăriei Tătulești, atitudinea actualului primar a fost și a rămas una de superioritate față de consilieri în general, dar mai ales față de consilierii care nu au carnet de PSD. Personal, nu sunt afectată de atitudinea sa, pentru că eu îmi cunosc bine fișa postului în calitatea mea de consilier și mă comport ca atare, susținând cu orice ocazie cauza cetățenilor din Tătulești. Atâta timp cât dau dovadă de bună-credință în apărarea drepturilor cetățenești, nu-mi reproșez nimic. Cu siguranță, viitorul va da altă formulă administrativă pentru această așezare străveche, plină de istorie, care merită mai mult. Rămân alături de oameni, de problemele și de păsurile lor…”, declară, pentru Linia Întâi, Veronica Teodorescu.

Veronica Teodorescu este interesată de reeditarea celebrului roman NUNTĂ CU BUCLUC al lui ION MARIN IOVESCU. Cititorii interesați de cultura județului nostru, trebuie să afle despre această intenție cu totul și cu totul generoasă a doamnei consilier și vicepreședinte OFLDE OLT, intenție susținută și de Elena Iotu, președinte județean al aceleiași formațiuni politice. Anume, faptul că domnia-sa face demersurile legale, pentru a reedita cartea unui mare prozator al acestor meleaguri, ION MARIN IOVESCU, cel care a lăsat printre altele, și celebrul roman NUNTĂ CU BUCLUC.

Iată un fragment din bogatele aprecieri critice post-decembriste, privind romanul NUNTĂ CU BUCLUC: „Prefațându-i debutul editorial. Nuntă cu bucluc (1936), E. Lovinescu fixa imaginea lui Ion Marin Iovescu printr-o analogie – „Creangă al Munteniei” – interpretată felurit de critica actuală, dar oricum menținută în valorizarea și plasarea, din perspectiva istoriei literare, a unui scriitor interesant mai degrabă prin impactul dintre condeiul trecut prin cultură și înțelepciunea ancestrală a proverbelor. Satul însuși, obiectul prozei, este un mediu eterogen, aflat la încrucișarea cu mahalaua, de unde repercusiunile – surprinse cu intuiție sigură – în planul limbajului și al comportamentului personajelor. Acestea, daca nu au o conturată valoare tipologică, se prezintă, în schimb, ca niște stări ale naturii.”

Atașată profund valorilor culturale și morale ale satului oltenesc, doamna consilier, economist de meserie, se apleacă, astfel, cu smerenie și patriotism asupra unui mare scriitor, născut, în imediata vecinătate a comunei Tătulești, la Spineni, și care, prin scrisul său nemuritor, a lăsat moștenire generațiilor de azi dragostea lui față de patrie, de neam, de țarină și de țăranii Olteniei profunde, cei care-au reprezentat coloana vertebrală a românismului…

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments