AcasăActualitateComuna Vâlcele – Satul Bărcănești, un nou pas spre civilizație!

Comuna Vâlcele – Satul Bărcănești, un nou pas spre civilizație!

Duminică, 2 aprilie 2023, Alexandru Taifas – primarul comunei Vâlcele – a organizat, alături de consilierii locali, o manifestare, în satul Bărcănești, al cărei punct principal a fost inaugurarea sistemului de canalizare.

Astfel, bărcăneștenii, cu mic, cu mare, s-au adunat la școala din localitate, unde Alexandru Taifas le-a vorbit despre importanța acestui obiectiv, în viața comunității, catalogându-l ca un nou pas spre civilizație.

„Odată cu venirea primăverii, ne-am gândit să facem o întâlnire cu dumneavoastră, sătenii din Bărcănești, prilejuită de inaugurarea sistemului de canalizare, un obiectiv important pentru acest sat. Este un nou pas spre civilizație! În doi ani și jumătate, am supus la votul Consiliului Local, peste 150 de proiecte de hotărâri, care toate au trecut, cu înțelepciune. Sunt la al 19-lea an ca primar și niciodată nu a fost așa de bună înțelegere în adoptarea hotărârilor. Le mulțumesc domnilor și doamnelor consilieri, pentru înțelegere și pentru ajutorul dat.

Sunt peste 10.000 de metri liniari de canalizare, în satul Bărcănești, care au costat 42 de miliarde lei vechi. Banii au fost din fonduri europene și de la Guvernul României! Consider că mi-am respectat promisiunile și față de dvs., cetățeni ai satului Bărcănești! În sensul că am introdus apă, am realizat sistemul de canalizare, am asfaltat o parte din sat, iar restul urmează. Într-un an și jumătate, cât a mai rămas din acest mandat, vreau să asfaltez ceea ce a mai rămas, în satele de sus, plus Bărcăneștiul. Proiectul este depus la București, așteptăm să fie analizat și să semnăm contractul de finanțare!”

Un alt eveniment important în comunitatea din Bărcănești a fost marcat de primarul Alexandru Taifas. Este vorba despre împlinirea vârstei de 100 de ani de către d-na Ana Neagoe (Anica), care a traversat neclintită veacul și care se află într-o bună stare de sănătate.

„Doamna Ana Neagoe împlinește, în curând, frumoasa vârstă de 100 de ani! Cu această ocazie, ținem s-o felicităm și îi dorim sănătate. Am prilejul să-i ofer un buchet de flori, alături de o mică atenție financiară și o diplomă aniversară.

Vă dorim, tanti Anica, să rămâneți mereu la fel, în fața greutăților. Ne dorim să vă păstrați sănătoasă și să depășiți toate necazurile și de acum înainte. Ne dorim să avem răbdarea, puterea și înțelepciune, ca și noi să sărbătorim 100 de ani. Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani, sănătate și multă fericire!”

În programul adunării cetățenești s-au discutat probleme actuale ale administrației publice locale, iar cetățenii au fost invitați la cuvânt, pentru a-și expune păsurile.

În continuare, Ansamblul „Rândunica” din localitate, condus de coregraful Constantin Ispas, a susținut un minunat spectacol de dansuri populare.

O acțiune reușită a primarului Taifas, într-o frumoasă zi de primăvară, la Bărcănești, o zi în care comunitatea s-a reunit, în jurul unui prim-gospodar căruia îi pasă de cei care l-au așezat în fruntea lor.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments