AcasăActualitateComunicat de presă. SC Premium Porc Negreni SRL

Comunicat de presă. SC Premium Porc Negreni SRL

Urmare a apariției unor articole legate de activitatea SC Premium Porc Negreni SRL, dorim să facem o serie de precizări care, sperăm, vor clarifica informațiile prezentate până în prezent.

SC Premium Porc Negreni SRL își desfășoară activitatea în mod responsabil, cu respectarea cerințelor legale impuse de legislația actuală, deținând toate autorizațiile necesare conform legii. Societatea a fost în nenumărate rânduri verificată și nu au fost constatate deficiențe de natură să conducă la alterarea factorilor de mediu. Precizăm că, în conformitate cu cerințele autorizațiilor, societatea efectuează periodic analize ale calității aerului, solului și apelor, atât în fermă cât și la limita amplasamentului acesteia, iar rezultatele acestor analize atestă că ferma operează în concordanță cu respectivele autorizații.

premium porc negreniPentru a veni în întâmpinarea cerințelor comunității locale în rândul căreia activează, și pentru a îmbunătăți confortul olfactiv pentru locuitorii din zona, SC Premium Porc Negreni SRL a decis să realizeze în acest an o capacitate de stocare acoperită ce constă în două lagune semiîngropate, etanșeizate (atât în partea de jos cât și în partea de sus) cu membrană geotextilă.

Precizăm faptul că în acest moment societatea se află în procedură de avizare în ceea ce privește realizarea acestor sisteme de depozitare ecologică a reziduurilor – îngrășământ natural (lagune acoperite) provenite din activitatea de creștere a porcinelor.

 Aceste două lagune însumat, au o capacitate de stocare de 40.000 mc. În același timp, sistemul mai prevede și dotarea cu un echipament care va separa îngrășământul natural într-o fracție lichidă și una solidă. Aceste tipuri de echipamente sunt de ultimă generație și sunt deja implementate în fermele companiei din Vrancea și din Constanța.

Facem precizarea că documentația necesară în vederea obținerii Acordului de mediu pentru realizarea sistemului de depozitare ecologică a îngrășământului natural de la ferma Premium Porc Negreni a fost depus încă din luna martie 2016.

Din păcate, până la această dată societatea noastră nu a primit Acordul de mediu  ceea ce face imposibilă derularea proiectului de investiții la care făceam referire, un proiect a cărui valoare este estimată la aproximativ 1 milion Euro și pe care societatea l-ar putea implementa în maxim 3 luni de la obținerea autorizărilor necesare (Găsiți atașat acestui comunicat de presă planșa cu locul unde se dorește amplasarea lagunei).

De asemenea, vă informăm că pentru realizarea noilor lagune intenționăm să folosim tehnologia patentată de către BG Millag, Denmark, și care este în deplină conformitate cu standardele de mediu naționale și europene – aici găsiți link care descrie această tehnologie: www.youtube.com/watch?v=zQAsdEQhSGw.

În același timp, ca urmare a preocupărilor pe care compania le are în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, s-a început extragerea îngrășământului natural din capacitatea de stocare existentă, autorizată pe terenul proprietate a  SC Premium Porc Negreni SRL, și fertilizarea mai multor terenuri agricole din zonă.

În perioada 16-25 iulie 2016 au fost extrași aproximativ 7.000 mc de  îngrășământ natural din lagună, iar această operațiune va continua până la finele lunii septembrie. În total se estimează că vor fi extrași din laguna existentă aproximativ 40.000 mc de îngrășământ natural care vor fertiliza peste 1.000 hectare de culturi agricole. Această operațiune va duce la scăderea cu aproximativ 2 metri a nivelului din laguna existentă.

Facem precizarea că operațiunea de fertilizarea a terenurilor va continua pe tot parcursul acestei toamne. Totodată, dorim să precizăm că SC Premium Porc Negreni SRL se va conforma și va îndeplini toate cerințele de mediu impuse în urma verificărilor efectuate de Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, Garda de Mediu Olt.

Nu în ultimul rând, ca urmare a preocupărilor legate de protecția mediului, precizăm faptul că societatea Premium Porc Negreni SRL a desfășurat mai multe acțiuni de plantare a unor perdele forestiere pe latura de est a fermei. În cadrul acțiunilor de plantare a copacilor și de igienizare a pârâului Negrișoara au fost derulate următoarele activități:

• în 2013 s-au plantat aproximativ 1.000 de salcâmi – au fost distruși de animale;

• în 2014 s-au plantat aproximativ 800 de salcâmi în interiorul fermei – s-au prins parțial;

• în primăvara anului 2015 s-au plantat aproximativ 400 salcâmi;

• în iulie 2016 au fost plantate 280 de sălcii;

Privitor la afirmațiile că SC Premium Porc Negreni SRL crește în acest moment un număr de 30.000 porci, aceste afirmații sunt false, în fermă există în prezent  cca. 20.000 porci la îngrășat. Speculațiile privind creșterea unui număr mai mare de porci se datorează faptului că la fermă au avut loc o serie de lucrări de întreținere la un număr de 4 hale vechi, existente, nepopulate cu porci.

Reparațiile la aceste hale s-au derulat cu o companie care a recrutat un număr de 55 angajați din zona limitrofă orașului Scornicești și care a dat, în subantrepriză, mai multe lucrări unor companii locale. Prin activitatea pe care SC Premium Porc Negreni SRL o derulează în satul Negreni considerăm că susținem o bună parte din activitatea economică locală, nivelul total al investițiilor derulate până la această dată în fermă fiind de aproximativ 8,5 milioane Euro.

Pe lângă aceste investiții, la ferma SC Premium Porc Negreni lucrează 17 persoane, o bună parte dintre aceștia fiind localnici.

Susținerea comunității locale din satul Negreni a fost mereu o preocupare a companiei noastre. Astfel, pe lângă impozitele anuale pe terenuri și clădiri pe care SC Premium Porc Negreni le plătește la Consiliul Local Scornicești în valoare totală de  334.000 RON (aproximativ 72.000 Euro) compania noastră a derulat sau are în derulare mai multe acțiuni de responsabilizare socială, domeniile de activitate principale fiind educația și sănătatea copiilor, sănătatea oamenilor în vârstă.

Susținerea elevilor de la Școala Generală Negreni a fost o preocupare constantă a companiei noastre care, din 2014 și până în prezent a organizat ”Ziua Copilului” și ”Moș Crăciun la Negreni”. În același timp, elevii au avut posibilitatea să învețe engleză în cadrul Clubului de Engleză susținut financiar de către SC Premium Porc Negreni SRL. Astfel, 25 de copii au urmat, timp de doi ani de zile, cursuri intensive de engleză. De asemenea, elevii au primit, la începutul anului școlar 2015-2016 rechizite din partea companiei Premium Porc Negreni, iar o echipă de medici, parte a ”Caravanei cu Medici” i-au consultat pe elevii și sătenii din localitate. În total au fost consultați 210 locuitori din Negreni.

Nu în ultimul rând trebuie anunțat faptul că SC Premium Porc Negreni SRL va finanța realizarea noii săli de sport/sală de festivități a Școlii Generale Negreni, investiție susținută cu suma de 15.000 Euro. De asemenea, SC Premium Porc Negreni SRL a avut o contribuție de 10.000 Euro la lucrările de drenare din jurul bisericii Negreni, lucrări care vor duce la stoparea infiltrațiilor la lăcașul de cult.

Am făcut toate aceste precizări deoarece dorim să arătăm faptul că SC Premium Porc Negreni SRL, parte a Premium Porc Group, este o societate preocupată nu doar de dezvoltarea afacerii sale ci de dezvoltarea unei relații durabile cu cetățenii din localitatea Negreni.

Pe această cale dorim să asigurăm, încă o dată, de preocupările pe care le avem în ceea ce privește acțiunile de protejare a mediului, de respectare a legislației în vigoare și de susținere a comunităților locale.

Avem speranța și încrederea că instituțiile abilitate se vor pronunța, în termenele legale, în legătură cu solicitările SC Premium Porc Negreni SRL de a obține avizele  și autorizațiile necesare pentru edificarea noilor lagune ale companiei.

Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006, cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetică daneză. În 10 ani de activitate, grupul Premium Porc a reușit să devină al doilea mare producător de carne de porc din România.

Grupul Premium Porc este deținut de o companie holding din Danemarca și este alcătuit din 8 companii, având sediul lângă Focșani, județul Vrancea. Ferma Negreni este localizată în județul Olt, în apropiere de orașul Scornicești, investițiile în achiziționarea și modernizarea acestei firme fiind de 8,5 milioane Euro.

În anul 2016, compania Premium Porc Group a fost premiată în cadrul ”Galei CSR Romanian Awards” pentru proiectele sale de responsabilitate socială derulate în domeniul educației.

Rareș Popelca – coordonator comunicare & CSR events

Telefon: 0722.265.590

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments