AcasăActualitateConcurs de ilustrație „PROTOGENES 2014”

Concurs de ilustrație „PROTOGENES 2014”

 Centrul Cultural Municipal Caracal, prin Secția de Artă Plastică, organizează, în data de 24 martie a.c., Concursul de ilustrație „Protogenes 2014”, care se adresează tinerilor artiști cu experiență sau aflați la început de drum. Cei care doresc să participe la acest concurs, trebuie să depună patru lucrări de ilustrație realizate în tehnici la alegere (creion, cărbune, tuș, creioane colorate, pastel, acuarelă, guașă, tempera, tehnici mixte etc.), în formate cuprinse între 14 x 20 cm și 20 x 30 cm, cu sau fără passepartout. Tema concursului este „Mecanica mileniului III”. Data limită a depunerii este 21 martie 2014, orele 13.00, la sediul Centrului Cultural Municipal Caracal, situat în strada Cuza Vodă nr. 8 (vizavi de Teatrul Național). Lucrările vor avea înscrise pe verso, dreapta, jos, cu majuscule, în limba română, titlul lucrării, numele și prenumele autorului, vârsta,  instituția din care face parte, adresa și numărul de telefon. Nu sunt acceptate lucrări cu tentă obscenă, jignitoare, rasiste, instigatoare sau deviante.

concurs caracal„În ultimul timp, ilustrația a căpătat amploare, ea îmbrăcând diferite forme, mai grafice sau mai picturale, în funcție de pregătirea sau de simțurile fiecărui artist. Astăzi, ilustrația apare fie în reviste, ori cărți, fie spontan, pe malul mării sau la colțuri de stradă, ori mai simplu, pe internet. Iată de ce am decis ca, pentru un timp, ilustrația să poposească printr-un concurs organizat și în expoziție. Noi căutăm inventivitatea, talentul și pregătirea, elemente care în Caracal se găsesc din belșug”, a declarat ref. art. Viorel Chirea.

Jurizarea lucrărilor va avea loc pe data de 22-24 martie a.c, urmând ca, luni, 24 martie, să aibă loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor, în foaierul Teatrului Național Caracal, începând cu ora 17.00.

Detalii suplimentare se pot afla direct de la sediul Centrului Cultural Municipal Caracal, Secția Arte Plastice, având ca persoană de contact pe ref. art. Viorel Chirea, sau la numărul de telefon: 0249/512067.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments