AcasăActualitateConcurs interșcolar: Să râdem cu Mitică!

Concurs interșcolar: Să râdem cu Mitică!

Ziua de 28 februarie avea să fie una cu totul și cu totul deosebită atât pentru cadrele didactice de la GPP nr. 7 – Slatina, cât și pentru copiii din acest locaș de educație și frumusețe morală, care-au participat la un concurs dedicat memoriei marelui scriitor și moralist, Ion Luca Caragiale.

Doamna director de la GPP nr. 7, prof. Petra Dumitrescu, alături de prof. Valerica Predescu (consilier educativ și coordonator al acestei frumoase manifestări), dar și cu aportul neprecupețit al tuturor cadrelor didactice din această prestigioasă unitate școlară, au organizat un concurs intitulat „Să râdem cu Mitică”, așa cum rar se poate vedea în Grădinițele noastre din județul Olt.

serbare gpp 7Cuvântul înainte pe care l-a rostit doamna director, Petra Dumitrescu, ne-a întors pe noi toți cei mai în vârstă, prezenți acolo, în lumea curăției sufletești și a purității neîntinate, pe care ți le conferă copilăria, iar prestația copiilor – de un farmec absolut și de o ingenuitate totală – ne-au declanșat subit înmugurirea sufletelor, chiar în pragul acestei primăveri pline de atâtea speranțe.

Prezentarea lui Mitică, celebrul personaj al lui Caragiale, a fost făcută, cu savoarea specifică operei marelui scriitor, de către prof. Valerica Predescu și prof. Mihaela Crângureanu. Juriul, reprezentat de d-na director sus-amintită, de Dumitru Sârghie, ziarist și președinte al Asociației „Ecologia Bunului-Simț”, de prof. Cecilia Mustățea, de prof. Cosmina Măgureanu și de d-na Gina Mâinea, bibliotecar, reprezentant al Bibliotecii „Ion Minulescu” Slatina, a avut o misiune dificilă. „E greu să departajezi între îngeri”, a spus ziaristul Dumitru Sârghie.

serbare gpp 7 2Sponsori din Slatina, care au vrut să-și păstreze anonimatul și care au fost contactați de Valerica Predescu și Cosmina Măgureanu, au contribuit la această sărbătoare de suflet cu cărți și dulciuri, care au fost împărțite, cu generozitate, tuturor copiilor. De asemenea, reprezentantul Asociației „Ecologia Bunului-Simț”, Dumitru Sârghie, a donat instituției cărți de beletristică și a împărțit buchete de ghiocei tuturor cadrelor didactice prezente.

Scenetele marelui Caragiale, Vizita, D-l Goe, Five O’Clock, precum și alte miticisme caragialești, interpretate de micuții fermecători ai GPP nr. 7 Slatina vor rămâne de-a pururi în amintirea micilor actori, a minunatelor cadre didactice, a juriului și a părinților care au fost alături de pruncuții lor cu această ocazie!

Ionuț DUMITRESCU

1 COMENTARIU

  1. Da, asa a fost, un adevarat spectacol literar in interpretarea minunatilor copii…
    In acest articol nu ati precizat frumosul moment in care veritabilul domn Sarghie a dat citire propriilor versuri, prin care-si manifesta dragostea si respectul fata de femeie…dedicandu-le tuturor doamnelor prezente poezia , (pe langa ghiocei)cu ocazia zilei de 8 Martie…

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments