AcasăCulturăConcurs Național de Poezie „Ion Stratan”, ediția a III-a – doar pentru...

Concurs Național de Poezie „Ion Stratan”, ediția a III-a – doar pentru persoane sub 50 de ani!

În perioada 1-30 octombrie a.c., Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Secția P.P.I.S.C.C.P.C.T., în parteneriat cu Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, Primăria Izbiceni, Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” Izbiceni și Fundația „Până la capăt și înapoi”, organizează cea de-a treia ediție a Festivalului-Concurs Național de Poezie „Ion Stratan”. Manifestarea își propune descoperirea și promovarea creatorilor de poezie, să stimuleze creația literară a celor care nu au poezii proprii publicate în volum, valorificarea aptitudinilor cultural-artistice ale acestora, precum și sprijinirea poeților care, obținând recunoașterea juriului, în cadrul acestui festival, să poată fi ajutați, prin publicarea lucrărilor lor, într-un volum de versuri, care va fi tipărit pe cheltuiala organizatorilor.

La această competiție pot participa creatori de poezie, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani (împliniți la data concursului), care să fie născuți în România, indiferent de locul de domiciliu (în România sau în afara granițelor acesteia).

Fiecare autor va trimite un număr de minim cinci, maxim zece poezii, maxim 15 pagini, tehnoredactate la un rând și jumătate, scrise cu Times New Roman, caracter de 12, pe format A4.

Poeziile vor fi trimise exclusiv online, pe adresa de e-mail seniorgabrielmihalcea@yahoo.com, purtând ca semn de identificare un motto, care va însoți fiecare poezie. În e-mailul trimis către organizatori se va menționa: «Pentru Festivalul-Concurs de Poezie „Ion Stratan”», datele de identificare ale autorului, care vor cuprinde obligatoriu: mottoul care însoțește poeziile, numele complet al autorului, adresa completă, studiile în curs sau absolvite, data și locul nașterii, un scurt CV artistic, o copie scanată a cărții de identitate, o fotografie recentă, un număr de telefon și adresa de e-mail, cu respectarea acelorași cerințe de tehnoredactare.

Vor fi descalificate din start lucrările scrise fără diacritice, dar și cele ale căror autori nu pot fi identificați, din motive independente de voința organizatorului. Oricine va înscrie un text care nu îi aparține sau conține părți copiate va fi descalificat. Organizatorii descalifică orice concurent a cărui creație are erori gramaticale sau cuvinte vulgare. Organizatorii își declină responsabilitatea pentru preluarea de către terți a textelor trimise de concurenți și publicate în alte lucrări, în afara celor numite în prezentul Regulament. Organizatorii își declină orice responsabilitate cu privire la încălcarea, de către autorii concurenți, sub orice formă, a Legii dreptului de autor. Înscrierea în concurs este dovada acceptării Regulament și asumarea obligativității respectării lui.

Lucrările vor fi expediate pe adresa de e-mail menționată, până la data de 1o octombrie 2022, ora 24:00.

Jurizarea va avea loc, în perioada 10-15 octombrie 2022, urmând ca, pe data de 20 octombrie 2022, să se facă publice rezultatele jurizării, prin intermediul e-mailurilor comunicate de concurenți, prin intermediul mass media, dar și pe site-urile „http://www.izbiceniolt.ro”, „http://www.artasiculturaolt.ro” și a paginii de facebook „Secția Programe Proiecte – CJCA Olt”.

Festivitatea de premiere va avea loc, în data de 30 octombrie 2022, într-o locație și la o oră ce vor fi comunicate, în timp util, premianților invitați.

Juriul celei de-a treia ediții a Festivalului-Concurs de Poezie „Ion Stratan“ va fi compus din: Paul Aretzu, poet, critic și eseist – președintele juriului; Dori Lederer, poet (câștigătorul Trofeului „Ion Stratan” la prima ediție a festivalului) – membru; Corina Dașoveanu, poet (câștigătorul Trofeului „Ion Stratan” la cea de-a doua ediție a festivalului) – membru.

Juriul va acorda următoarele premii, în sume brute, impozabile: marele premiu „Ion Stratan” – 950 lei; premiul I – 600 lei; premiul II – 500 lei; premiul III – 400 lei și mențiune – 300 lei.

În caz de egalitate a punctajului, premiul respectiv va fi acordat ex-aequo, iar suma aferentă va fi împărțită, în mod egal, între concurenții aflați la egalitate. Se pot acorda premii speciale ale unor reviste de cultură, constând în publicarea textelor în paginile acestora.

În condițiile în care vor exista și alți sponsori sau instituții de cultură interesate, juriul poate acorda premiile acestora, cu precizarea provenienței și destinației sumelor respective și cu respectarea condițiilor de popularizare.

Concurenții premiați vor fi anunțați telefonic și/sau prin poșta electronică, în vederea participării la festivitatea prilejuită de acest eveniment. Organizatorii asigură cazarea și masa pentru laureați, transportul făcându-se pe cheltuiala persoanei invitate. Laureații vor primi, în cadrul festivității de premiere, diploma și contravaloarea premiului obținut. În cazul neparticipării la festivitatea de premiere, sumele aferente respectivelor premii vor fi redistribuite către tipărirea volumului de poezii al acestei ediții.

Câștigătorul Marelui Premiu „Ion Stratan” urmează să facă de drept parte din juriul următoarei ediții a festivalului-concurs. Laureații celorlalte distincții pot fi admiși în concurs, după o perioadă de trei ani, de la câștigarea oricărui alt premiu oferit în cadrul festivalului.

Organizatorii vor putea publica/posta, ulterior, textele participanților, în antologia festivalului, pe site sau în reviste de specialitate, fără a mai cere participanților acordul.

Organizatorii se obligă să calculeze, să rețină și să efectueze, către bugetul statului, impozitele datorate de către câștigători, conform prevederilor Legii 571/2003, cu modificările ulterioare, privind Codul fiscal și legislația aferentă, cu mențiunea că orice altă obligație, privind responsabilitățile cetățenești de natură fiscală cad în sarcina participanților.

Relații suplimentare se pot obține de la Gabriel Mihalcea, directorul Festivalului, la telefon: 0760.266235, sau pe e-mail: seniorgabrielmihalcea@yahoo.com.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments