AcasăActualitateConcursul Interjudețean de anatomie „Medicii de mâine”

Concursul Interjudețean de anatomie „Medicii de mâine”

Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina a găzduit sâmbătă, 26 aprilie a.c., cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean de anatomie „Medicii de mâine”, concurs organizat la inițiativa profesorilor de biologie din școală și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Olt, coordonator fiind prof. Mariana Mihai. Deschiderea concursului a avut loc în amfiteatrul colegiului, participând reprezentanți ai ISJ Olt, Universității Craiova, Spitalului Județean Olt, precum și cadre didactice din cele cinci județe participante: Olt, Gorj, Teleorman, Vâlcea și Argeș.

medicii de maine 585„Concursul vizează atragerea elevilor către profesia de medic și poate fi considerat un test premergător examenului de admitere la Facultatea de Medicină, pentru absolvenții de liceu”, a declarat Mariana Mihai.

Cei care au obținut locurile I, II, III și mențiuni au primit, din partea organizatorilor, stetoscoape. De asemenea, 40% dintre participanți au primit medalii de aur, argint, respectiv bronz.

În urma unui protocol de colaborare încheiat cu Spitalul Județean Slatina, elevii premiați la secțiunea liceu vor beneficia de o zi de practică în unitatea spitalicească.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments