AcasăActualitateConcursul Interjudețean „Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român” –...

Concursul Interjudețean „Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român” – ediția a III-a

În perioada 13 mai – 13 iunie 2016, se va desfășura cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean „Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român”, concurs ce face parte din Proiectul Educațional Multidisciplinar „Să ne cunoaștem istoria”, având ca inițiator pe prof. Sorina Iacob – Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus. Partenerii acestei ediții sunt Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina – director, Florin Cîrstea; Muzeul Județean Olt – director, dr. Laurențiu Guțică; Inspectoratul Școlar Județean Olt – inspector general dr. Felicia Man; Asociația Culturală Pro Memoria Osica de Sus – președinte Ioan Paul Popescu. Parteneri media: Săptămânalul „Linia Întâi” și Prima TV Slatina.

suvernanele romaniei 2016Proiectul se adresează elevilor din unitățile de învățământ primar  (clasele I-IV), gimnazial (clasele V-VIII) și liceal (clasele IX-XII) și cadrelor didactice care doresc să aprofundeze cunoașterea istoriei și adevăratele valori culturale și spirituale ale  poporului român.

„Anul 2016 marchează 150 de ani de la Fondarea Casei Regale Române, din momentul când Principele Carol a depus jurământul de credință față de țară (10 mai), 135 de ani de la declararea Regatului României sub conducerea Regelui Carol I, 100 de ani de la trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a României – Carmen Sylva (21 februarie) și 120 de ani de la nașterea Reginei-Mamă Elena a României (3 mai) și jubileul de 95 de ani al Majestății Sale Regele Mihai I al României.  De aceea, expoziția cu desene, creațiile literare sau prezentările PPT  vor contribui la sensibilizarea participanților și la a ne cunoaște, recunoaște și prețui istoria națională”, a declarat prof. Sorina Iacob.

Ultima zi de predare a lucrărilor sau de expediere este 7 iunie 2016, data poștei, pe adresa: Muzeul Județean Olt, str. Ana Ipătescu Nr.1, Slatina, cu specificarea:  Pentru concursul: „Suveranele României”, cu confirmare de primire. Materialele în format electronic pot fi trimise pe adresa de e-mail: sorina.iacob2011@yahoo.com.

Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 8-10 iunie; vernisajul lucrărilor de artă plastică va avea loc în data 13 iunie, iar expedierea diplomelor se va face între 14 și 17 iunie.

Lucrările vor ilustra și se vor referi la aspecte legate de perioada de prosperitate a României Monarhice, la activitatea socială și culturală a Casei Regale pentru modernizarea României, faptele și atitudinile suveranelor, palatele și construcțiile arhitecturale de excepție care au fost ridicate în această perioadă și vor fi structurate pe trei secțiuni (literatură, artă plastică și multimedia) și pe trei categorii de vârstă (ciclul primar – I, ciclul gimnazial – II și ciclul liceal – III).

La Concursul „Suveranele României – model de abnegație pentru poporul român”  sunt invitate să participe, în mod expres, instituțiile de învățământ care poartă în titulatură nume legate de Dinastia Regală.

Creațiile literare vor fi tehnoredactate în format A4, margini 2 cm, font Times New Roman, text 12, spațiere un rând, titlu 14 Bold cu majuscule, iar la două rânduri numele autorului și profesorului coordonator. Creațiile plastice vor fi realizate în format A4 sau A3, tehnica la alegere (creion, cărbune, acuarelă, tempera, guașă, acrilic, tuș, colaj sau tehnică mixtă) și vor avea pe verso, colț dreapta jos: numele și prenumele elevului, numele și prenumele  coordonatorului; clasa, școala, localitatea. Materialele Power Point vor avea datele de identificare ale autorului (conform etichetei de mai sus) pe ultimul slide. Prezentarea în Power Point trebuie să conțină minim 15 slide-uri.

Comisia de evaluare este formată din președinte și patru membri aleși din cadrul scriitorilor, istoricilor, artiștilor plastici, personalități de renume. Se vor acorda premiul I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă, în funcție de punctajul obținut. La toate secțiunile concursului se vor acorda diplome de participare elevilor și cadrelor didactice. Nu se vor acorda premii materiale, nu se admit contestații, iar lucrările nu se returnează.

Trebuie menționat faptul că nu se percep taxe de participare.

Ionuț Dumitrescu

1 COMENTARIU

  1. Se știe că Regele Mihai a plecat din țară cu 777 de vagoane plin cu lingouri de aur si opere de artă. Dacă ar mai fi plecat cu încă 7777 vagoane pline cu MORONi , ca voi și strămoșii voștri ( politicieni si jurnalisti) , altfel ar fi arătat azi România.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments