AcasăActualitateConservarea biodiversității în județul Olt

Conservarea biodiversității în județul Olt

La sfârșitul săptămânii trecute, în sala Europa, din cadrul Consiliului Județean Olt, a avut loc evenimentul „Ziua Mediului”, în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversității în județul Olt”, organizat de Consiliul Județean Olt, în parteneriat cu Asociația „Gândește Verde” și Direcția Silvică Olt.

Aproximativ 200 de pensionari, elevi și cadre didactice de la unități școlare din municipiul Slatina și din orașul Scornicești au asistat la o activitate de informare și conștientizare privind protecția mediului înconjurător și comportamentul prietenos față de mediu, ca bază pentru dezvoltarea durabilă.

mediu cjDe asemenea, au fost susținute prezentări video de către specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Olt și ai Direcției Silvice Olt, privind importanța Zilei Mondiale a Mediului, rolul pădurii pentru echilibrul ecosistemelor naturale și necesitatea utilizării eficiente a resurselor planetei.

Teodora Ștefu, elevă în clasa a V-a, la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina, a prezentat un eseu despre importanța salvării patrimoniului ecologic național, iar elevii participanți au exprimat, prin desene, cum anume trebuie protejată natura.

Au fost prezenți și experți parteneri ai proiectului: Asociația „Gândește Verde” și Asocierea S.C. Primul Meridian S.R.L. – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” Tulcea, care au vorbit despre activitățile specifice realizate prin Proiectului „Conservarea biodiversității în județul Olt”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments