AcasăActualitateConsiliile Județene din Olt, Dolj și Mehedinți – proiect pentru realizarea unor...

Consiliile Județene din Olt, Dolj și Mehedinți – proiect pentru realizarea unor piste de biciclete, pe tot malul Dunării

În perioada următoare, Consiliul Județean Olt va depune un proiect, împreună cu Consiliile Județene din Dolj și Mehedinți, pentru a obține finanțare, prin PNRR, pentru realizarea unor piste de biciclete, pe tot malul Dunării.

„Participăm, împreună cu județul Dolj și județul Mehedinți, pe PNRR, Componenta 11. Încercăm să facem piste de biciclete. Este o măsură deschisă foarte de curând și, tocmai de aceea, am avut, astăzi, nevoie de o ședință de îndată, pentru a consfinți participarea la acest proiect și, de asemenea, pentru a consfinți parteneriatul cu celelalte două județe. Urmărim, pentru că sunt eligibile, să facem piste de biciclete, pe malul Dunării. În cea mai mare parte din traseu, vom încerca, probabil, să includem digul de la malul Dunării, plecând de la Corabia, spre județul Dolj, și care merge, mai departe, către Mehedinți. Probabil că vor fi în jur de 55-60 de kilometri, pe raza județului Olt. Valoarea nu o știm încă. Nu s-au aprobat, încă, indicatorii”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Marius Oprescu liniștește șoferii din județ, în sensul că, în procesul de creare a pistelor de biciclete, nu se va micșora drumul național existent sau străzile din zonele vizate.

„Se va încerca folosirea unui alt traseu, tocmai de aceea, așa cum v-am spus, digurile de pe malul Dunării sunt eligibile și vom încerca să facem acest traseu de biciclete, astfel încât el să fie în natură și să nu se intersecteze cu căile rutiere auto, iar eu cred că o să reușim”, a mai spus Marius Oprescu.

Totodată, președintele CJ Olt a declarat faptul că acest proiect nu include și realizare de piste de biciclete, în alte zone declarate eligibile din județul Olt, pentru acelea, sunt deja depuse proiecte, pentru accesarea de fonduri, de către autoritățile locale respective.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments