AcasăActualitateConsiliul Județean Olt a premiat olimpicii județului

Consiliul Județean Olt a premiat olimpicii județului

La sfârșitul săptămânii trecute, 69 de elevi din județul Olt, care s-au situat pe primele locuri la olimpiadele și concursurile naționale, au fost premiați de către Consiliul Județean Olt. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în prezența lui Mihnea Costoiu – ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică –, reprezentanți ai Consiliului Județean Olt, ai Primăriei Municipiului Slatina, precum și o parte dintre senatorii și deputații USL de Olt.

Dintre cei 69 de elevi premiați, care au obținut locurile I, II, III și mențiune, s-a remarcat Andrei Vulpe Grigorași, care a proiectat o stație spațială complet autonomă, fiind premiat de Nasa. De asemenea, a fost premiată și  echipa de fotbal a Clubului Sportiv Școlar Corabia, care a câștigat finala Cupei Hagi.

olimpiciNu au fost uitați nici profesorii care au stat alături de acești minunați copii în obținerea acestor remarcabile rezultate.

Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt, i-a felicitat pe cei 69 de elevi, precum și pe părinții și dascălii acestora. „Am inima plină de bucurie pentru că, anul acesta, avem 69 de olimpici premiați, față de 17, câți au fost anul trecut. S-ar putea ca anul viitor să fie sala mică și cred că, atunci când vom face această întâlnire pe un stadion, România va fi în topul națiunilor cele mai puternice din această lume. Apreciez părinții copiilor, pentru că reușesc să spună că cea mai importantă investiție este educația și instrucția copilului. Dacă vom crede cu toții în acest lucru, eu sunt convins că vom avea copii de excepție și generații de excepție. Fără o simbioză părinte-profesor-elev nu vom reuși mare lucru. Mulțumesc tuturor dascălilor pentru că, în ciuda tuturor greutăților și neajunsurilor, ați reușit să vă faceți datoria cu determinare, ați reușit să vă iubiți profesia. Eu mă mândresc cu toți dascălii din județul Olt și spun, de fiecare dată, că ei sunt cei mai buni”, a declarat Paul Stănescu.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments