AcasăActualitateConsiliul Județean Olt atrage fonduri europene pentru reabilitarea termică a instituțiilor de...

Consiliul Județean Olt atrage fonduri europene pentru reabilitarea termică a instituțiilor de interes public

Spitalul Județean Olt, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt ”Matei Basarab„ Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu„ Slatina, ISU Olt – Detașamentul de Pompieri Caracal, Centrul Militar Județean Olt și fosta vilă de protocol „Bărbulescu„   vor beneficia de investiții, , în sumă de aproximativ 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru reabilitarea termică în vederea îmbunătățirii eficienței energetice.

Documentația tehnică este deja pregătită, urmând ca cererile de finanțare să fie depuse de către Consiliul Județean Olt în cursul acestui an, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 3, Prioritatea de investiții 3.1 – „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”.

cj olt 2017 linia intaiÎn  actualul exercițiu financiar al POR, Consiliul Județean Olt a depus deja alte două proiecte care vizează infrastructura rutieră și protejarea patrimoniului cultural, acestea aflându-se în evaluare tehnică și financiară. Primul se referă la Modernizarea DJ 546 – Poganu Dăneasa – limita cu județul Teleorman (DN67B), valoare estimată – 29 milioane euro –, pe o porțiune de 60 de km, iar cel de-al doilea se referă la Restaurarea, consolidarea și modernizarea Casei Fântâneanu, proiect în valoare de aproximativ 2 milioane euro.

«Consiliul Județean Olt are  o strategie de absorbție a fondurilor europene și pentru actualul exercițiu financiar și pot să vă spun că vom investi cu prioritate în infrastructura de sănătate și cea rutieră, dar ne vom apleca și către componenta socială și cea de mediu. Așteptăm deschiderea tuturor apelurilor și cu siguranță nu va exista vreun program cu finanțare europeană pe care să nu depunem proiecte. Atragerea fondurilor europene este o prioritate pentru noi, fiindcă ne propunem demararea unor investiții de anvergură pentru județul Olt», a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments