AcasăActualitateConsiliul Județean Olt – proiect de aproape 50 de milioane de euro,...

Consiliul Județean Olt – proiect de aproape 50 de milioane de euro, pentru construirea unei noi clădiri, la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Consiliul Județean Olt propune un proiect de aproape 50 de milioane de euro, pentru construirea unei noi clădiri, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Construcția va avea șase etaje, un nou bloc operator, o nouă secție ATI, chiar și heliport, și fi amplasată pe locul actualei Secții de Infecțioase.

„Vorbim de o clădire din curtea spitalului, în care funcționează Secția de Infecțioase, unde, odată cu apariția COVID-ului, ne-am dat seama că imobilul este necorespunzător, cu ceea ce se întâmplă, în prezent, și atunci, plecând de la ideea de a construi o nouă Secție de Infecțioase, am mai adăugat câteva etaje și o să încercăm acolo, pe lângă alte secții care vor fi mutate, să facem un bloc operator nou și, legat de el, o nouă Secție ATI. Încercăm, la acea clădire, să avem și heliport, astfel încât atunci când avem nevoie de elicopterul SMURD, să aterizeze direct pe clădirea Spitalului Județean și să nu mai trebuiască să mergem cu salvarea până la stadion.

Am luat această decizie, din dorința de a crea o nouă Secție de Infecțioase, pentru că secția actuală nu corespunde. Plecând de la ideea că, în locul acela, ar trebui să construim o nouă Secție de Infecțioase, am zis să reușim o nouă clădire. După reabilitarea spitalului, rămâne, în continuare, problema Blocului operator actual, care nu face față, nu avem destule săli de operație, astfel încât să putem să operăm cum trebuie. Atunci, de fiecare dată, plecăm de la un program al sălilor de operație, astfel încât să fim cât mai eficienți. Discuții au fost tot timpul între anumite secții care sunt chirurgicale, Ortopedia și celelalte, pentru că nu poți să operezi atunci când vrei, iar programarea se făcea inclusiv după terminarea programului medicilor”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Totodată, se dorește mutarea întregului Bloc operator, în noua clădire, spațiul rămas fiind împărțit către celelalte secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În perioada următoare, se caută soluții de finanțare, pentru că întreg proiectul, cu dotări, aparatură și mobilier, înseamnă aproape 50 de milioane de euro. Pentru asta, există multe variante, fonduri europene sau un contract pe care statul român îl va face, în perioada următoare, prin Ministerul Sănătății, cu Banca Europeană de Investiții.

„Dacă vom avea proiectul aprobat și se va trece la demolarea secției, așa cum am făcut și în perioada COVID, probabil că în Corpul Medicală, care, în momentul de față, este în modernizare și reabilitate, în funcție de cât e nevoie, unul sau două etaje vor fi alocate Secției de infecțioase, până vom construi această clădire nouă. Nu avem un termen asumat pentru că, așteptăm deschiderea unor măsuri să obținem finanțare”, a mai spus președintele CJ Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments