AcasăActualitateConsiliul Județean Olt – proiect privind achiziția de microbuze hibride pentru transportul...

Consiliul Județean Olt – proiect privind achiziția de microbuze hibride pentru transportul elevilor

Luni, 4 septembrie a.c., s-a aprobat participarea Consiliului Județean Olt la „Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră”, derulat prin Fondul de Mediu. Această inițiativă presupune achiziția de microbuze hibride, pentru transportul elevilor, și reprezintă un pas important, în direcția protejării mediului înconjurător. Proiectul va fi depus, astăzi, 8 septembrie 2023, și se dorește obținerea a  peste 15 milioane lei, pentru achiziția a 15 microbuze.

Este al doilea proiect de acest fel depus, recent, de Consiliul Județean Olt. Luna trecută, a obținut finanțare de peste 35 milioane lei, pentru achiziția a 20 de microbuze electrice, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

„Este vorba despre cincisprezece microbuze hibrid, de data aceasta, un proiect pe care îl aveam, în intenție, încă de mult, dar nu se deschisese axa. Axa s-a deschis și sperăm ca, în perioada următoare, implementarea să fie rapidă și școlile și elevii să beneficieze de ele. Continuăm să investim, în viitorul educației și să promovăm mobilitatea sustenabilă, în beneficiul tuturor.

Împreună, construim un mediu mai curat și oferim elevilor noștri, mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Pentru ambele programe de finanțare, criteriul de selecție al localităților beneficiare de microbuze electrice sau de tip hibrid a fost acela al școlilor cu numărul cel mai mare de elevi.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments