AcasăConsiliul Județean Olt – proiecte aprobate pentru combaterea pandemiei de coronavirus COVID-19
Array

Consiliul Județean Olt – proiecte aprobate pentru combaterea pandemiei de coronavirus COVID-19

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, consilierii județeni au aprobat proiecte importante pentru combaterea pandemiei coronavirus COVID-19. Astfel, s-a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unor sume din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020.

S-a aprobat alocarea sumei de 300 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt, pe anul 2020, Municipiului Caracal, pentru achiziționarea de materiale sanitare, ce urmează a fi utilizate de către Spitalul Municipal Caracal, în combaterea pandemiei de coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

consiliul judetean olt linia intai net 788De asemenea, pentru achiziționarea „Laboratorului modular biologie moleculara”, i-a fost aprobată, Spitalului Județean de Urgență Slatina, suma de 380 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt, pe anul 2020, diferența de 670 mii lei, fiind acoperită prin renunțarea la alte cheltuieli de investiții, mai puțin prioritare în această perioadă de stare de urgență.

„Spitalul Județean de Urgență Slatina ne aduce la cunoștință că, în contul de venituri «Donații și sponsorizări», s-a încasat suma de 827 mii lei, solicitând rectificarea bugetului, întrucât banii nu pot fi folosiți decât prin suplimentarea veniturilor și a cheltuielilor cu suma respectivă.

Astfel, se rectifică bugetul Spitalului Județean de Urgență Slatina, în sensul că se renunță la achiziționarea de aparatură medicală care nu este de maximă necesitate și urgență, în acest moment, folosindu-se suma respectivă pentru demararea achiziționării și montării «,Laboratorului modular biologie moleculară», în sumă estimată de 1.050 mii lei”, a declarat Marius Oprescu, președinte CJ Olt.

Proiect de hotărâre cu privire la transformarea unor posturi vacante în statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina

S-a aprobat transformarea a trei posturi vacante din Statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru a putea fi ocupate, considerându-se de maximă necesitate, în contextul acestei pandemii,  de către:

– un medic rezident, an V, specialitatea boli infecțioase, nivel studii S;

– un medic rezident, an V, specialitatea medicină de urgență, nivel studii S;

– un medic specialist, specialitatea pneumologie, nivel studii S.

S-a aprobat documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiții  „Laborator modular biologie moleculară” la  Spitalul  de  Județean Urgență  Slatina.

Printre caracteristicile principale ale  investiției amintim: un sistem  modular  clădire, care cuprinde 3 containere. Fiecare container va conține podea, acoperiș, uși / ferestre, instalație electrică / curenți tari și curenți slabi, instalație  sanitară și instalație  de încălzire  și climatizare.

Indicatorii tehnici/performanță includ: o linie automată de PCR în timp real  pentru teste de biologie moleculară incluzând detecția CoV2, un instrument de PCR  în timp real complet automat  pentru  analize  medicale  prin tehnica PCR, o stație de lucru robotică complet automatizată pentru pipetare lichide,  extracție/ purificare acizi nucleici și Echipamente auxiliare precum, hotă microbiologica clasa II, centrifugă de laborator pentru  tuburi PCR vortex de  laborator, combină  frigorifică de laborator refrigerare/ congelare, autoclava pentru inactivarea deșeurilor cu potențial  infecțios, seturi complete de  pipete. Valoarea totală a investiției este de 1.049.581,00 lei, iar durata de realizare este de o lună de zile.

Pentru consultarea proiectelor, accesați link-ul https://cjolt.ro/ro/sedinte/sedinta-extraordinara-de-indata-c-j-olt-03-aprilie-2020.html, care vă permite să aveți acces total la proiectele de hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments