AcasăConsiliul Județean Olt susține reabilitarea capitală a clădirilor Spitalului Județean Slatina
Array

Consiliul Județean Olt susține reabilitarea capitală a clădirilor Spitalului Județean Slatina

Consilierii județeni au aprobat luni, un proiect referitor la reabilitarea și eficientizarea termică a clădirilor ce fac parte din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Lucrările se vor efectua cu fonduri europene, printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Olt, prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, în valoare de 17 milioane lei.

„În ședința trecută a Consiliului Județean, am aprobat indicatorii pentru celelalte clădiri ale instituției, care intră pe acest proiect.

Astăzi, am aprobat indicatorii pentru cel mai mare dintre aceste proiecte, este vorba despre reabilitarea și eficientizarea termică a clădirilor Spitalului Județean de Urgență Slatina. Valoarea acestui proiect se ridică la 17 milioane de lei, o sumă importantă. Tot ce este în curtea spitalului este vizat de acest proiect. Întregul proiect de reabilitare a clădirilor instituțiilor publice din subordine totalizează aproximativ 20 de milioane de euro. După aprobarea acestui proiect, ghidul fiind deja apărut, vom depune proiectele și vom aștepta ca ele să fie declarate eligibile”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

consiliul judetean olt sedinta liModernizarea Spitalului Județean de Urgență Olt nu se oprește aici. Este vorba despre un alt proiect, în valoare de 16 milioane de lei, finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Proiectul vizează dotarea și modernizarea blocului central al instituției medicale.

„Pentru blocul central al spitalului, am depus, la Compania Națională de Investiții, un proiect privind modernizarea și dotarea clădirii. Este un proiect în valoare de aproximativ 16 milioane de lei. Avem o colaborare permanentă cu CNI și sperăm ca, în cel mai scurt timp, după ce vom transmite toate clarificările și răspunsurile, să intre pe lista de sinteză, iar anul următor să fie scos la licitație”, a mai declarat Marius Oprescu.

Totodată, Marius Oprescu a mai vorbit și despre reabilitarea termică a încă șase sedii ale instituțiilor publice aflate în subordinea Consiliului Județean Olt, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3.

Este vorba despre Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, în valoare de 1.127.351 lei (271.815 lei – contribuție CJ Olt), sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – 2.154.072 lei (462.354 contribuție CJ), clădirea Inspectoratului de Protecție Civilă – 603.726 lei (167.723 contribuție CJ), Apartamente – Fosta Vilă de Protocol – 721.287 lei (181.538 contribuție CJ), Centrul Militar Județean – 1.332.536 lei (323.887 lei contribuție CJ) și sediul Consiliului Județean, proiect în valoare de 2.323.814 lei, contribuție proprie de 475.521 lei.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments