«Consider că nu mai este nevoie să-mi prezint biografia, deoarece oamenii din comuna Călui mă cunosc destul de bine, după 16 ani de primărie (2000-2016).
Am parcurs acești ani împreună, cu bune și cu rele, și consider că, până acum, a rămas ceva în urma mea. Se poate vedea cu ochiul liber, și de aproape, și de la distanță.
Pentru aceste realizări este și meritul consilierilor locali ai P.S.D., al celor care ne-au sprijinit, precum și al salariaților din primărie, cărora le mulțumesc și îi rog să meargă alături de mine, încă patru ani, pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele propuse.
Împreună, ne putem mândri că am realizat 70% din ceea ce am promis, printre cele mai importante proiecte finalizate în perioada 2000-2016, enumerându-se:
– Construire poduri Bădica, Băla, Muta;
– Consolidare și extindere pod Mărinache;
– Asfaltarea, pe o porțiune de 1 km, a drumului care face legătura între D.J. 643 și fostul C.A.P., la care se adaugă șanțuri și podețe la proprietăți;
– Asfaltarea străzilor Maior Nicolae Dogaru, Grigore Florescu și Irodia;
– Reparații și covor asfaltic – 3,4 km (D.J. 643 – Sfânta Mănăstire Căluiu);
– Modernizarea Monumentului Eroilor;
– Modernizarea și dotarea Parcului Comunal;
– Repararea și modernizarea Școlii Gimnaziale Călui;
– Reparat, modernizat și dotat sediul Primăriei comunei Călui;
– Balastarea tuturor străzilor și ulițelor din comună.
Se află în curs de execuție și finalizare, în maxim două luni de zile, următoarele obiective:
– Alimentarea cu apă a comunei Călui;
– Modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural Călui.
Despre proiectele de viitor ale comunei Călui
Printre cele mai importante obiective propuse spre realizare, în perioada 2016-2020, menționez:
– Eliminarea taxei pentru iluminatul public;
– Monitorizarea video a întregii comune, pentru a evita astfel o taxă necesară plății pentru realizarea pazei obștești, pe timp de noapte;
– Construirea unei Baze sportive, investiție care va demara în luna iulie 2016;
– Rețea de canalizare în comuna Călui, proiect deja depus spre finanțare la minister;
– Continuarea investiției de asfaltare a 4 km de drumuri comunale, 5 km de șanțuri betonate și construirea a 260 de podețe de acces la proprietăți;
– Modernizarea și amenajarea cișmelei Bîcu;
– Amenajarea, prin fonduri europene, a eleșteului și popularea acestuia cu pește;
– Reparații, refacerea picturilor și împrejmuirea Bisericii din satul Călui;
– Extinderea cimitirului existent;
– Înființarea unui cabinet medical la Școala Gura Căluiu și a unui post medical comunitar pe comuna Călui, pentru oamenii bătrâni și nevoiași;
– Producerea de energie regenerabilă (electrică și termică), în vederea reducerii prețurilor la curentul electric;
– Stabilirea, din 2017, în luna iunie, a unei zile a comunei Călui care va fi sărbătorită prin programe artistice și culturale.
Despre contracandidați
Despre contracandidați, ce să vă spun? Principalii contracandidați la funcțiile de primar, respectiv consilieri locali, sunt navetiști.
Astfel, doi dintre aceștia fac naveta Balș-Călui și retur, iar unul Oboga-Călui și invers.
Pentru a fi mai explicit, principalul meu contracandidat la funcția de primar, vânzând locuința personală și locuința părinților, părăsind comuna, pentru a putea candida, a fost luat în spațiu de către un cetățean din comună. Dacă ar lua primar, probabil că ar sta în gazdă la acesta.
Un lucru total nepotrivit ar fi ca primarul să stea în gazdă în comună sau să comande primăria din telecomandă, de la Balș, necunoscând realitățile și problemele cetățenilor din comună.
Pe lângă unii profesori care predau la Școala Gimnazială Călui, medicul de familie, polițiștii sau unii salariați ai primăriei, numai de asta nu ar avea nevoie comuna Călui, ca și primarul și consilierii locali să fie navetiști.
În afară de aceasta, principala echipă de contracandidați la Consiliul Local al comunei Călui, pe lângă faptul că nu are experiența necesară pentru a conduce Primăria Călui, unii dintre membrii acesteia fiind jucători împătimiți ai ,,păcănelelor” și ai jocurilor de noroc, dezinformează cetățenii, le spun și reclamă numai neadevăruri.
Față de ceea ce am enunțat anterior, rugăm pe toți pesediștii din comuna Călui și pe toți simpatizanții noștri să vină la vot în data de 05.06.2016 și să voteze ROTARU Constantin – primar, precum și următoarea listă de consilieri locali din partea P.S.D.:
ROTARU Constantin – subinginer, NICOLA Dumitru Ciprian – profesor, BARANGA Nicolae – agent poștal, CIOBANU Mihai – operator cablu TV, POPESCU Maria – profesor învățământ primar, CORNACIU Tudorel Valentin – inginer, TUDORACHE Ion – administrator, DINU Gheorghe – pensionar, MITALE David – mecanic utilaje agricole, DINCĂ Ion – tehnician, CIOBANU Petre – învățător, NĂSTASE Teodora – administrator, BUIBAȘ Marian – mecanizator, OBĂCESCU Ion – buldoexcavatorist.
De asemenea, vă rugăm să votați și lista de consilieri județeni ai P.S.D., în frunte cu domnul Marius Oprescu – candidat la funcția de Președinte al Consiliul Județean Olt și domnul Delureanu Virgil – candidat funcția de vicepreședinte al Consiliul Județean Olt.
O dată votați, primarul, consilierii locali și consilierii județeni din partea P.S.D., se va putea forma o echipă puternică și capabilă, la nivel local și județean, care să ducă la îndeplinire proiectele propuse și angajamentele luate în fața cetățenilor comunei noastre.
Primar, Constantin ROTARU