AcasăOra SatuluiContracandidaților mei le spun să nu mai meargă la oameni, ca să...

Contracandidaților mei le spun să nu mai meargă la oameni, ca să le spună minciuni!

Îl cunosc pe Nicușor Sîia, primarul comunei Radomirești, chiar din anul 2012, când a preluat frâiele acestei așezări rurale, cu vechi tradiții culturale, cu o istorie bogată privind eroii săi din primul și al Doilea Război Mondial, cu oameni destoinici, credincioși și, cândva, cu vederi de dreapta, țărănist-liberale. De altfel, primarul în exercițiu Nicușor Sîia a fost alesul oamenilor din poziția de membru al Partidului Național Liberal, însă sistemul nostru politic post-decembrist, cu racilele sale cripto-comuniste, a făcut în așa fel ca domnul primar să funcționeze de pe poziții de stânga, dar cu vederi democratice de dreapta. Dacă așa-zisul compromisul ideologic din zilele noastre este în folosul comunității, atunci totul este scuzabil, mai ales când pui întotdeauna pe primul loc modernizarea comunei și bunăstarea cetățenilor.

Aflat la sfârșitul celui de-al doilea mandat, primarul Nicușor Sîia se poate declara mulțumit, având în vedere realizările administrației sale, care îl propulsează pentru câștigarea unui al treilea mandat.

nicusor siia radomiresti iun2020 netD-le primar, cum ați gestionat această criză privind pandemia de Coronavirus?

Domnule Sârghie, nu știu dacă cineva s-a așteptat la această pandemie. Ne-am gândit la sănătatea tuturor locuitorilor din comună. Am achiziționat măști și dezinfectat… Am dezinfectat aproape toate străzile din comuna Radomirești, prin serviciul de voluntariat, cu mașina de pompieri. Inclusiv la toate magazinele… Am achiziționat un atomizor și am mers la fiecare magazin, fără să percepem nicio taxă. Ne-am gândit la sănătatea și siguranța cetățeanului.

Vreau să mulțumesc fermierilor care au fost alături de noi. Ne-au întrebat de ce avem nevoie. Unii au achiziționat măști și ne-au împuternicit pe noi, salariații primăriei, să le împărțim.

Am fost alături de cetățenii comunei, ca de fiecare dată, și toate documentele celor care au avut nevoie au fost trimise pe e-mail la instituții precum Casa de Pensii, Inspectoratul Teritorial de Muncă etc.

Am fost și suntem alături de cetățeni. Oamenii au înțeles că trebuie să păstreze distanța și astfel n-am avut niciun caz de coronavirus.

radomiresti 2020 5netÎn ciuda acestei pandemii, lumea trebuie să meargă înainte, din punct de vedere economic, social, cultural și politic. Ce ați reușit să faceți în acest mandat? Sunteți pregătit pentru alegerile care vor veni?

Dacă nu era această pandemie, astăzi alegerile locale erau încheiate. Avem o pagină de Facebook, unde am postat fiecare proiect încheiat sau început. Am încheiat proiectul despre care v-am mai vorbit, cei 15 km de asfalt. De asemenea, în această perioadă mai avem implementat un alt proiect care se referă la modernizarea drumurilor vicinale în Radomirești. Este vorba de șapte km, iar la ora actuală sunt asfaltate cinci străzi. În momentul acesta se lucrează în continuare (balastare, șanțuri, poduri și podețe). Este o realizare foarte importată pentru noi. Mai avem de asfaltat încă 20 de străzi care urmează să fie asfaltate.

radomiresti 2020 2netAvem un teren de sport sintetic făcut pe Gal Vedea-Găvanu-Burdea. Avem, așa cum știți o piață agroalimentară modernă, tot pe Gal. Avem o echipă de fotbal, care este clasată în primele patru și care va juca un mini play-off de promovare.

Am făcut curățenie în comună și oamenii au înțeles că nu trebuie să mai arunce gunoaiele la întâmplare.

În cel mai scurt timp, vom finaliza modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Călinești. Mai avem să montăm centrala și să dăm în funcțiune toaletele în interior. Și școala din Radomirești am modernizat-o, având și aici toalete moderne în interiorul clădirii. Clădire pe care o putem folosi și în alte scopuri, ca să venim în ajutorul cetățenilor din Călinești, având în vedere că este o distanță destul de mare față de satul de centru.

Am înființat un ansamblu de dansuri populare, care se numește Bujorelul și un grup vocal, care se numește Crăițele, prin colaborarea cu d-l instructor Costică Bălărău, om deosebit. La început, copiii au fost mai reticenți, dar acum sunt un grup omogen foarte apreciat. Am fost de trei ori și la Etno TV… Am achiziționat pentru acești copii 36 de costume naționale, confecționate la Tismana. Costume autentice, nu falsuri.

Avem o formație de călușari autentică în satul Crăciunei, pentru care am achiziționat 13 costume. Mă mândresc cu ei.

Ce le transmiteți contracandidaților dvs. la alegerile care se apropie?

Contracandidaților mei le spun să nu mai meargă la oameni, ca să le spună minciuni!

Dumitru Sârghie 

radomiresti 2020 1net

radomiresti 2020 3net

radomiresti 2020 6net

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments