AcasăControale ale inspectorilor ITM Olt
Array

Controale ale inspectorilor ITM Olt

În luna aprilie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 19 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se și măsuri de remediere.

itm olt 785 netÎn urma controalelor efectuate, s-au identificat două deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicat un avertisment.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de cinci evenimente, din care două persoane accidentate mortal și trei persoane cu incapacitate temporară de muncă/ vătămare ușoară”, a declarat inspector șef Cristian Ungureanu, director al ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments