AcasăPoliticaControverse interne în PNL, Olt pe tema candidaturii lui Marius Bălașa la...

Controverse interne în PNL, Olt pe tema candidaturii lui Marius Bălașa la Primăria Slatina!

 Recenta conferință de presă, organizată de liderii județeni ai PNL Olt, a avut harul și darul să-l prezinte pe Marius Bălașa în culorile cele mai  favorabile, în încercarea lui curajoasă de a candida la funcția de primar al Slatinei noastre seculare.

Și asta, pentru că, în sondajul comandat de PNL Olt, Marius Bălașa a întrunit sufragiile electoratului slătinean, devansându-i pe ceilalți trei competitori liberali, anume Gabriel Buliteanu, Sorin Brătoi și Marian Căruntu.

În tot timpul efectuării acestui sondaj, atât electoratul slătinean, cât și o grupare a PNL Olt, atât din zona foștilor liberali, cât și din cea a foștilor democrat-liberali, l-au suspectat pe Gigel Știrbu și pe Marius Bălașa de înțelegeri subterane cu PSD și UNPR, precum și de o atitudine de noncombat față de stânga socialistă din Olt.

Aproape în totalitate, mass-media din Olt, prezentă la această conferință de presă, a dezavuat modul netransparent și neprofesionist prin care s-a săvârșit acest sondaj, lăsând să se înțeleagă că deputatul Gigel Știrbu (copreședintele PNL Olt) trage niște sfori care dăunează grav sănătății și democrației Partidului Național Liberal Olt.

Deputatul Gigel Știrbu a replicat cum a știut domnia-sa mai bine, susținând valabilitatea acestui sondaj, dar și acceptând ideea reluării sondajului, în cazul în care s-ar putea dovedi, cumva, falsitatea lui.

pnl olt conferintaGIGEL ȘTIRBU, COPREȘEDINTE PNL OLT:

PNL va câștiga Primăria Slatina

„În urma sondajului de opinie, s-a degajat opțiunea cum că, cel mai bine plasat membru PNL sondat de noi în opțiunile slătinenilor este Marius Bălașa.

Trebuie să recunosc că au existat anumite discuții, înainte de a se finaliza sondajul de opinie. Poate că au fost sincope în realizarea acestui sondaj. Poate nu! Poate că noi, ca nespecialiști, nu ne putem da cu părerea. Un lucru este cert: avem, la dispoziție baza de date a aproape 75-80% din respondenți, datele lor de identificare și de contact. Noi, la rândul nostru, vom pune anumite persoane să verifice aceste chestionare.

De fiecare dată când, într-o competiție se înscriu mai multe persoane, iar noi am avut un număr de patru competitori, unul singur va fi pe primul loc. Știți destul de bine că foarte rar se întâmplă să alergi de unul singur și să ajungi pe locul II. Dar unul singur a fost pe locul I. Știam de la început că unul singur va fi cel care va câștiga nominalizarea la candidatura pentru Primăria Slatina. S-a întâmplat ca opțiunile electoratului să meargă către d-l Marius Bălașa. Din punctul meu de vedere, au fost anumite surprize în cadrul sondajului, în cadrul răspunsului final al sondajului cu privire la anumiți candidați. Eu mă așteptam ca anumiți candidați să fie mai în față. Dar, se pare că nu mereu opțiunea fiecăruia dintre noi coincide cu opțiunea celuilalt.

Trebuie să vă spun că, în urma aflării răpusului, au fost anumite contestații din partea unor membri PNL, din varii motive. Există, la ora actuală, o întreagă discuție, în cadrul partidului. Eu mi-am asumat că voi încerca să lămuresc toate persoanele care au avut ceva de contestat.

Cu privire la candidat, îl cunoașteți destul de bine. O să vorbească și domnia-sa despre ceea ce a făcut în ultimii cinci ani. Prin ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, și anume anumite atacuri concertate la adresa PNL și la adresa d-lui Marius Bălașa, care nu m-au făcut decât să cred că opțiunea slătinenilor este corectă, că adversarii sau competitorii noștri politici au încercat sau încearcă, prin toate mijloacele, să ne creeze o iluzie cum că candidatul pe care noi îl aruncăm în cursă nu este tocmai cel mai bun pentru noi. Cel puțin noi, cei de la această masă, nu am căzut în plasă, indiferent că au încercat foarte mulți să ne inducă această ideea, cum că cel mai bun ar fi altcineva.

Este candidatul PNL. Vă garantez că ne vom bate pentru câștigarea Primăriei Slatina, așa cum acest partid n-a făcut-o niciodată. Vă garantez că, începând de luni, organizația Slatina va intra, efectiv, în dispozitiv de luptă. Marius Bălașa va fi, începând de luni, în fiecare zi, în cartiere, în piețe, pe străzile acestui municipiu. Totodată, trebuie să recunosc că sunt extrem de încântat și, oarecum, bucuros, că principalii noștri adversari politici și-au pus un asemenea candidat. Un adversar atât de facil, , precum Moț, candidatul PNL n-a avut niciodată. Un lucru este cert: niciodată, în ultimii 25 de ani, PNL nu a avut o astfel de șansă. Dacă anul viitor, în 2016, nu reușim să câștigăm Primăria Slatina, nu știu când, în următorii ani, ne vom mai întâlni cu această șansă. Așa că, eu consider că este o șansă de care trebuie să profităm la maximum.

Știți destul de bine că au existat, în piață, anumite acuzații că Marius Bălașa lucrează, își desfășoară activitatea într-o instituție a statului. Începând de astăzi, Marius Bălașa și-a depus   mandatul, nu mai lucrează în acea instituție, ca nu cumva să existe vreo suspiciune la adresa domniei-sale. Marius Bălașa se va întoarce la  catedră. PNL va câștiga Primăria Slatina.

Avem peste 700 de numere de telefon de la cei chestionați. De luni operatorii noștri vor începe să sune la fiecare chestionar, să-i întrebe dacă au fost chestionați, ce răspunsuri au dat și așa mai departe.

În situația în care, în urma telefoanelor pe care operatorii noștri le vor da tuturor celor sondați, vom simți anumite abateri privind răspunsurile oferite în chestionare, atunci cu siguranță vom face un alt sondaj. Sondaj care va arăta dacă într-adevăr această decizie de astăzi este cea corectă.

Eu nu cred că acest sondaj este eronat, dar pentru a lămuri aceste suspiciuni vom face acești pași. În momentul aceasta, Marius Bălașa este candidatul PNL la Primăria Slatina.”

SIMINICA MIREA, COPREȘEDINTE PNL OLT:

Țin foarte mult la acest partid pentru a nu lupta pentru el până la capăt!

De partea cealaltă a baricadei interne, Siminica Mirea a reiterat faptul că, într-adevăr, Marius Bălașa e  pe primul loc, dar că există mari suspiciuni asupra corectitudinii și calității științifice ale sondajului.

Domnia-sa a susținut reluarea acestui sondaj, după ce o echipă mixtă va verifica telefonic dacă sondajul a fost făcut în realitate, ori este un trucaj, așa cum vorbește un oraș întreg. Iată declarația d-nei Siminica Mirea!

„Vreau să vă spun doar atât. Țin foarte mult la acest partid pentru a nu lupta pentru el până la capăt. Niciodată, dar niciodată, nu voi face politica altui partid.

D-l Bălașa se află pe primul loc în sondajul realizat de această firmă din Iași, confirm că dintre cei patru candidați d-l Bălașa se află pe primul loc. Așa cum am spus și la început trebuie să vă spun că am suspiciuni asupra sondajului. Repet. Niciodată nimeni din acest partid nu a contestat că Marius Bălașa nu s-ar afla pe primul lor. Singurul lucru care a fost contestat de foarte mulți membri a fost calitatea sondajului și, bineînțeles, firma.

Noi am acuzat firma că nu a știut să vină în fața cetățenilor și să se comporte corect. Am avut o discuție cu reprezentantul firmei și el a recunoscut că au fost mici abateri și apoi dânsul s-a deplasat în Slatina, a stat 5 zile, ocupându-se personal de acest sondaj.

În urma acestui sondaj, imaginea partidului a avut de suferit în urma acestui sondaj. Greșeala nu este a noastră, nici a mea nici a colegului meu. Pur și simplu greșeala aparține acestei firme care nu a știut să-și aleagă oamenii pe care să-i trimită în teritoriu, să facă aceste sondaje.

De aceea, împreună cu organizația municipală, am dorit să refacem acest sondaj. Repet, nu am nimic personal cu Marius Bălașa, iar eu sunt un om de partid, un om disciplinat, căruia nu-i este rușine să meargă pe stradă să-și susțină candidatul.

Dar am dorit reluarea acestui sondaj, cu aceleași persoane în sondaj, cu altă firmă de sondare, acreditată de către conducerea centrală, pentru a veni în fața dvs. pentru a vă prezenta și celălalt sondaj, pentru a nu mai exista suspiciuni asupra noastră. Urmează să facem acest sondaj…

Luni urmează să ne întâlnim la partid împreună cu cei patru care au fost în acest sondaj, să decidem dacă se reia sau nu acest sondaj. Repet, nu am contestat niciodată valoarea d-lui Marius Bălașa. Îi respect pe toți cei patru care au ales  să intre în această competiție. Vreau să le mulțumesc celor trei colegi care s-au clasat pe următoarele locuri pentru faptul că au spus că nu vor pleca din partid și vor rămâne alături de noi.

Luni vom analiza dacă vom face sau nu un alt sondaj. Încă nu s-a decis, dar de luni fiecare persoană chestionată și vom face o echipă mixtă și vor fi sunați oamenii. După cum știți, din partea fostului PDL în această cursă a intrat doar un candidat, un candidat pe care noi ca și partid (un partid disciplinat, un partid democratic) am dat un vot. Nu am dorit să intrăm în această cursă doar cu un candidat, pentru a nu exista discuții.

S-a tot spus că Marian Căruntu este cel care a adus firma de sondare. Nu este așa. S-a venit inițial cu două case de sondaje pe care cei patru nu le-au dorit, din diverse motive și atunci s-a stabilit să se caute pe Internet o firmă de sondare. Prima firmă de sondare găsită a fost INFOMAS. S-a sunat, s-a discutat transparent, neștiind niciunul dintre noi, la momentul respectiv, că firma va comite mici abateri.

Cred că am depășit acest moment, în schimb, ca în orice partid, au existat și vor exista discuții. Așa este normal. Dacă am fi toți la fel, ce s-ar alege?”

Ionuț DUMITRESCU


3 COMENTARII

 1. 1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments