AcasăActualitateCopiii de la sate mai aproape de Internet cu sprijinul inginerilor și...

Copiii de la sate mai aproape de Internet cu sprijinul inginerilor și tehnicienilor de la STS

 Copiii de astăzi nu mai beneficiază de același nivel de acces la informație ca pe vremea părinților lor, când biblioteca era singura sursă de completare a cunoștințelor, iar șansele celor din mediul rural în competiția cu copiii de la oraș sunt aproape nule, în condițiile în care lipsa unei legături la Internet a devenit o piedică în educația și formarea tinerilor.

Conștientizând realitatea cruntă a decalajului digital, inginerii și tehnicienii din unitățile Serviciului de Telecomunicații Speciale, marea lor majoritate născuți ori crescuți în mediul rural, au realizat o acțiune de voluntariat fără precedent în istoria instituției, în încercarea de a elimina discrepanțele și de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunoștințele de care au atâta nevoie.

stsÎn toate județele țării, în principal în mediul rural (86 de sate și comune), dar și în zone urbane defavorizate ori cartiere neconectate la Internet, cadrele STS au acționat în sprijinul comunităților locale și au reușit conectarea la Internet a 89 de școli, 9 grădinițe,  2 licee, 2 colegii, unui centru cultural, unei biblioteci.

În județul Olt au fost realizate lucrări la 2 școli din localitățile Doba și Potcoava.

Efortul voluntar al cadrelor STS s-a materializat în zeci de ore de lucrări de cablare structurată, conectare de elemente de rețea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente și nefuncționale, configurări ale stațiilor de lucru, instalări de sisteme de operare, programe și aplicații, devirusare, precum și instalare și conectare de camere video de supraveghere pentru testele naționale.

Materialele au fost cumpărate, în mare parte, de către instituțiile de învățământ sau primării, dar și prin sponsorizări din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii județene.

Motivați de succesul acestei acțiuni, inginerii și tehnicienii STS vor să repete aceste activități de voluntariat, sperând să ofere concetățenilor lor și mai ales copiilor oportunități reale de acces în societatea cunoașterii.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments