AcasăActualitateCorabia de Aur – un real succes

Corabia de Aur – un real succes

Zilele orașului Corabia, sărbătorite săptămâna trecută de către locuitorii orașului de la Dunăre, au fost speciale, deoarece au coincis anul acesta cu împlinirea a 415 ani de atestare documentară a acestei urbe. Cu acest prilej, a fost organizat de către autorități și Festivalul-Concurs „Corabia de Aur”, aflat la cea de a 40-a ediție.

Deschiderea oficială a fost făcută de primarul orașului Corabia, domnul Iulică Oane, care – în discursul său – a amintit că orașul Corabia împlinește anul acesta 415 ani de atestare documentară, urând tuturor cetățenilor Corabiei “distracție plăcută”, pentru că zilele orașului sunt și zilele locuitorilor ce trăiesc în el.

Domnul Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt, a mulțumit corăbienilor pentru participarea în număr mare la sărbătoarea orașului și a promis că, din anul 2014, orașul Corabia se va revigora din punct de vedere economic. A anunțat că, în urmă cu o zi, Portul Corabia  a trecut sub autoritatea  Consiliului Județean Olt, unde se pot promova proiecte pe fonduri europene.

„Am încredere în primarul Iulică Oane și vă rog să aveți și dumneavoastră încredere în el, pentru că este omul pe care, dacă nu-l găsiți la Primărie, îl găsiți, cu siguranță, la București, la vreun minister, pentru a promova proiecte pentru orașul Corabia”, a spus Paul Stănescu.

corabia de aurAu mai fost prezenți la deschiderea oficială a festivalului Corabia de Aur: deputații  Alexandru Stănescu, Emil Moț, Virgil Delureanu, Daniel Bărbulescu, Luminița Adam, Emil Marinescu (subprefect de Olt), Marius Oprescu-vicepreședinte al Consiliului Județean Olt), Daniel Botănoiu (Secretar de stat la Ministerul Agriculturii), Felicia Man (inspector-șef IȘJ Olt), Minel Prina (primarul Municipiului Slatina), Mircea Velica (primarul comunei Izbiceni), Pantelie Rotaru (primarul orașului Draganesti Olt), Mirel Pascu (primarul comunei Ianca).

La festivalul concurs Corabia de Aur au concurat anul acesta 30 de tineri din toate zonele țării, 16 dintre aceștia participând la secțiunea “Muzică populară” și 14 – la “Muzică ușoară”. Juriul festivalului a fost compus din: Titus Andrei – președinte, Alexandru Simu, Gheorghe Iorga, Florian Dumitrescu, Marian Medoia, Marin Urzicana, Marian Șerban – membri.

În prima seară, au susținut recitaluri Carmen Budulan, Loredana Streche, Ionela Stăncioi și Adrian Belu, Orchestra „Doina Oltului”, Maria Ghinea și Niculina Stoican. Spectacolul s-a încheiat cu recitalul de excepție al solistei Alessia.

Sâmbătă, 21 Septembrie, în cea de-a doua zi de Festival, la ora 9.00, în centrul orașului a avut loc un interesant concurs de cros, la care au participat peste 100 de concurenți, tineri și mai puțin tineri, printre care deputatul Alexandru Stănescu, primarul Iulică Oane și viceprimarul Vlad Sorin Gigi.

Merituoșii câștigători au fost trei tineri sub 20 de ani și anume: Constantin Bazavan– locul I, Ionuț Mihai– locul 2 și Ștefan Geantă– locul 3,care au primit premii în bani și diplome. La scena amplasată în piața Independenței a avut loc, tot dimineață, o celebră piesă de teatru de păpuși pentru copii, „Capra cu trei iezi”, cu participarea actorilor de la teatrul din Râmnicu-Vâlcea. Au evoluat apoi ansambluri de copii din Corabia și un ansamblu din Serbia.

La ora 19.00, a doua zi a festivalului Corabia de Aur, a continuat cu evoluția concurenților la muzică populară și ușoară și cu recitalurile de excepție ale lui Petrică Mâțu Stoian și Anda Adam. Au mai cântat Neta Soare, Ion Popa și alți soliști de la Ansamblul „Doina Oltului”. A evoluat cu succes și un ansamblu de dansuri din Bulgaria. În același timp, la Sala de sport din parcul orașului, avea loc un campionat de minifotbal la care au participat șapte echipe din toate cartierele orașului.

Ultima zi a festivalului a fost încărcată de evenimente. Dimineață, la scena amplasată în Piața Independenței, copiii s-au bucurat de o nouă piesă de teatru, pusă în scena de actori ai Teatrului pentru Copii din Râmnicu-Vâlcea.

Apoi, pe aceeași scenă au evoluat ansamblurile Casei de Cultură din Corabia și al Clubului Elevilor. În încheierea spectacolului de dimineață a evoluat o formație instrumentală din Serbia. La ora 17.00, a avut loc finala Campionatului de minifotbal în sală, aici întâlnindu-se fotbaliștii din cartierul Mahala și cartierul Corabia Veche. Câștigătorii au fost cei din Corabia Veche, care au fost premiați de viceprimarul orașului Corabia, Vlad Sorin Gigi.

Gala Laureaților Festivalului Corabia de Aur a început la ora 19.00, în prezența a aproximativ 2000 de persoane, care așteptau cu nerăbdare să afle câștigătorii acestui interesant concurs. Prezentatorii Bianca Voicu și Cornel Moraru au anunțat câștigătorii: Trofeul l-a obținut Eusebiu Gafița, Fălticeni, județul Suceava. Secțiunea Muzică populară. Premiul Radio România – Anișoara Popescu, Cezieni, județul Olt, Premiul „Gelu Barabancea” – Narcisa Băleanu, Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, Premiul III – Ionela Guzic, Turceni, județul Gorj, Premiul II – Gabriela Vladu, Cilieni, județul Olt, Premiul I – Iulia Andreea Mihai, Clejani, județul Giurgiu.

gelu voicu corabia
Gelu Voicu

Secțiunea “Muzică ușoară”: Premiul Radio România – Theodor Băjeu, Corabia, județul Olt, Premiul „Jan Dașoveanu” – Maria Roșculete, Craiova, județul Dolj, Premiul de popularitate – Mihai Răduinea, București, Premiul special al juriului – Mihaela Chișinescu, București, Premiul III – Ioana Milculescu, Corabia, județul Olt, Premiul II – Adriana Gavrilă, Călărași, județul Călărași, Premiul I – Andreea Miroiu, București.

Câștigătorul de anul acesta al trofeului Corabia de Aur, Eusebiu Gafița, are 14 ani și este din orașul Fălticeni, județul Suceava. În prezent, locuiește la București, fiind elev în clasa a VIII-a la Școala de Muzica nr. 4.

vunk corabia
Vunk

Spectacolul a continuat cu recitalurile Zorinei Bălan, Alin Milică, Grupul Vocal Bărbătesc al Casei de Cultură Corabia, Ansamblul Folcloric din Serbia, Costinel Alecsandrescu, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina.

Au urmat dansatorii de la „Doina Oltului”, conduși de coregraful Daniela Mândroc, și recitalul lui Gelu Voicu împreună cu taraful său din Teleorman. La sfârșitul recitalului, autoritățile au pregătit un superb foc de artificii. Seara s-a încheiat cu recitalul de excepție al trupei Vunk, foarte bine primit de corăbieni.

Organizarea Zilelor Orașului și a Festivalului Corabia de Aur a fost una de excepție, autoritățile primind multe felicitări din partea invitaților, concurenților și a cetățenilor orașului, care s-au bucurat de trei zile de distracție, în centrul orașului fiind amplasate mai multe terase și un parc de distracții.

Dragoș Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments