AcasăEvenimentCorul „Symbol – Jean Lupu” – concert de excepție la Slatina! Intrarea...

Corul „Symbol – Jean Lupu” – concert de excepție la Slatina! Intrarea – liberă!

Joi, 23 iunie, începând cu ora 19:00, prestigiosul cor de copii și tineret „Symbol – Jean Lupu” invită publicul slătinean la un concert de excepție, susținut la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”. Intrarea este liberă!

Evenimentul este o reluare a celui mai recent concert al corului, susținut pe scena Ateneului Român, cu casa închisă. Mai mult de atât, însă, este o revenire mult așteptată și plină de emoție, în fața unui public special, pentru membrii corului și dirijorii lor, dr. Luminița Guțanu Stoian, director-dirijor principal, și părintele profesor Jean Lupu, fondatorul corului de copii și tineret.

Maestrul Jean Lupu este născut în comuna Brâncoveni și cetățean de onoare al județului Olt, al Slatinei și al comunei sale natale, activitatea sa desfășurată în cei peste 80 de ani de viață, în slujba spiritualității și culturii românești, fiindu-i recunoscută, prin acordarea celor mai înalte distincții. În anul 2020, Jean Lupu a fost distins, de președintele României, cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler și, tot în același an, Părintele Patriarh Daniel i-a acordat Ordinul „Crucea Patriarhală”, pentru clerici pentru întreaga activitate desfășurată.

În cei aproape 32 de ani de existență, Corul de Copii și Tineret Symbol a acumulat un palmares impresionant: concerte în țară și în întreaga lume, o bogată discografie, dar și peste 20 premii internaționale de mare valoare.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments