AcasăInterviuCred că acest guvern apără alte interese decât pe cele ale noastre!

Cred că acest guvern apără alte interese decât pe cele ale noastre!

D-le primar, cum vă găsește anul 2016 din punct de vedere economic și administrativ?

2016 ne găsește prost, dacă îl comparăm cu anul 2015. Suntem la nivelul a 60% din buget. Înseamnă că vom avea buget de funcționare doar pentru nouă luni, fără dezvoltare.

Partea proastă este că, din sumele care sunt la capitolul venituri, vom aloca mai puțin spre educație și acest lucru cred că se va vedea. Dacă anul trecut am făcut lucrări de investiții, am avut bani pentru bunuri și servicii, la nivelul solicitărilor, anul acesta, din păcate, nu vor fi investiții pe zona administrației, nu numai la învățământ. Iar pe partea lucrărilor, reparații, bunuri și servicii, în educație, anul acesta vom sta prost. Nu știu cum vom face cu bursele, cu plata navetei profesorilor, a transportului, nu știu ce va fi. Nu va fi bine, oricum.

udrescu piatra 1Statutul de oraș al localității d-voastră nu este chiar benefic, sub anumite aspecte?

Pe zona aceasta a programelor cu finanțare europeană, mă refer și la programele de  preaderare, SAPARD, noi nu am putut accesa fonduri, pentru că eram pe antet ca fiind zonă urbană. În prezent, PNDR, care dezvoltă multe proiecte, este inaccesibil pentru noi, pe majoritatea axelor, mai ales cele care privesc localitatea. Este vorba de drumuri, apă, canal.

Pe de altă parte, sunt costuri mult mai mari, pentru că sunt anumite servicii, în zona urbană care trebuie rezolvate și ele se fac cu costuri. Inclusiv administrarea Drumurilor Județene, ele sunt în proprietatea Consiliului Județean, dar administrarea se face de către localitate. Pe comune, administrarea o face Consiliul Județean. Acesta ar fi doar un exemplu. Adică, sunt mai multe responsabilități în zona urbană decât în cea rurală.

Despre celebra și restanta traversare a morților peste calea ferată, ce ne puteți spune?

Această problemă s-a rezolvat cu o altă soluție. Nu s-a putut face acel pasaj, pentru că era aproape imposibil. Traversarea este pe mai mult de două linii. Acolo sunt șase linii, unde  trebuia făcut pasajul, și nu ne dădea nimeni aprobare. Toată lumea a promis, de-a lungul timpului, dar nimeni nu a semnat. Atunci, s-a găsit o altă soluție, prin DC 13, care s-a finalizat în toamna anului trecut.

Eficiența este aproape aceeași. Până la urmă, este vorba de 500 de m mai mult pe acest drum decât pe partea cu pasajul. Dar, s-a rezolvat. Se poate ajunge dintr-o parte în alta mult mai ușor, pe DC 13.

Bat alegerile locale la ușă. Cum le vedeți în conjunctura în care acest guvern nu este nici politic, nici tehnocrat?

Din punctul meu de vedere, noi trebuie să ne facem treaba în administrație. Până la urmă, cei care sunt pe poziție nu trebuie să facă politică, ei trebuie să facă administrație. Cred că oamenii știu să discernă. Așa cum sunt eu plictisit de atâta politică, și cetățenii ceilalți sunt la fel. Eu nu prea mă uit la dezbaterile politice. Repet, cred că oamenii știu să facă diferența între politică și administrație. Dacă fac administrație, înseamnă că e totul în regulă.

Iar cu guvernul, ce să spun? Și mie îmi pare rău că s-a ajuns în această situație, pentru că, din păcate, este un guvern care nu are forța numirii, este o chestie conjuncturală, nu are curaj să ia decizii importante și parcă stă să treacă timpul, în loc să decidă, în linii mari, inclusiv pe zona economică. Cred că acest guvern apără alte interese decât pe cele ale noastre.

Și partidul d-voastră are ceva probleme?

La nivel de Piatra-Olt, nu sunt probleme!

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular