AcasăInterviuCred că Traian Băsescu ar trebui lăsat să-și termine mandatul...

Cred că Traian Băsescu ar trebui lăsat să-și termine mandatul…

Recunoaștem că, la nivel central, sunteți unul dintre parlamentarii PNL, alături de Ludovic Orban, care ați tras destule semnale de alarmă, în privința comportamentului neadecvat al aliaților dvs. pesediști. Cu două flori, însă, nu se face primăvară, d-le deputat. Cât mai durează această tatonare între PSD și PNL?

În momentul de față, suntem responsabili că suntem la guvernare și facem toate eforturile necesare pentru a îndeplini așteptările românilor… PNL și-a făcut datoria și a dus la capăt deja câteva dintre promisiunile electorale făcute în campaniile electorale de anul trecut: menținerea cotei unice, indexarea pensiilor, creșterea salariilor, promovarea unui cadru  legislativ propice dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii etc.

gigel stirbu 568Care sunt obiectivele dvs. pe termen scurt privind PNL Olt?

Doresc ca PNL Olt să fie un partid respectat atât pe plan județean, cât și pe plan național și nu voi avea liniște până când PNL Olt nu va fi o forță politică puternică. Vreau ca PNL Olt să fie angrenat în realitățile și viața cotidiană a cetățenilor din județul Olt.

La orizont, se zărește campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Dă, Doamne, să nu am dreptate, însă prevăd că liberalii din Olt vor avea parte de atacuri fără precedent din zona presei aservite PSD! Cum va putea PNL Olt să contracareze aceste atacuri?

Nu cred că partenerii noștri de guvernare își vor ataca aliații, pentru că, în definitiv, politica trebuie făcută și cu argumente, responsabilitate și onoare.

La Consiliul Național al PSD, pe Mircea Geoană la cam luat „Vântu” și l-a atacat frontal pe d-l Crin Antonescu, îndemnând conducerea PSD să-și pună candidat propriu la președinție. Cum catalogați această atitudine?

Prin conduita sa față de PNL și președintele partidului, Mircea Geoană dă dovadă că nu știe ce înseamnă fair-play-ul. Dar nici acest aspect nu pare grav. Mai grav mi se pare faptul că domnul Geoană suferă de o amnezie acută. Să fi uitat domnul Geoană că PNL și Crin Antonescu când au promis ceva s-au ținut de cuvânt? Să fi uitat domnul Geoană că, a doua zi după turul I al alegerilor prezidențiale din 2009, conducerea PNL în frunte cu Crin Antonescu a anunțat electoratul că în turul II îl sprijină pe Mircea Geoană? Să fi uitat domnul Geoană că în perioada dintre cele două tururi Crin Antonescu și alți fruntași liberali au fost în campanie alături de el? Să fi uitat domnul Geoană câte bobârnace a încasat PNL și Crin Antonescu dinspre zona neutră din punct de vedere politic, dinspre anumite segmente ale societății civile, pentru faptul că s-au angajat să-l susțină în turul II?

Oare d-l Geoană nu știe că din cele 2,1 milioane de voturi în plus obținute în turul II față de turul I, minimum 1,8 milioane au fost din cele aproape 2 milioane obținute în primul tur de Crin Antonescu? Pentru faptul că domnul Geoană a pierdut la mustață alegerile prezidențiale, nu PNL și nici Crin Antonescu nu au vreo vină. Și nimeni din PNL nu i-a reproșat vreodată domnului Geoană greșelile comise în zilele premergătoare turului II.

Sunteți singurul parlamentar și om politic din Olt care aveți curajul să-i dați, din când în când, figurativ vorbind, peste bot, lui Darius Vâlcov. Legat de această mai veche animozitate, puteți să ne spuneți cum au decurs relațiile între dvs. și senatorul pedelist-pesedist pe timpul lucrărilor din Comisia Roșia Montană?

Relațiile în dezbaterile Comisiei „Roșia Montană” au decurs normal, procedural, cu argumente pro și contra de ambele părți, iar animozitatea la care faceți referire nu există decât la nivelul divergențelor de opinie.

Recent, Victor Ponta a reiterat o chestiune care ne retează orice speranță că acest guvern ar fi interesat și de soarta României: anume, primul-ministru a spus că USL va fi în viață, atâta timp cât există un dușman comun – Traian Băsescu! Nu vi se pare cam simplistă această gândire? Acesta să fie scopul suprem al USL?

Cred că Traian Băsescu ar trebui lăsat să-și termine mandatul, iar Guvernul să-și canalizeze toate energiile pentru crearea unui cadru economic predictibil, unei situații financiare bune pentru cetățenii acestei țări.

 Cum funcționează la Olt Alianța PNL-PC și ce trebuie schimbat în acest angrenaj, care – se pare – că scârțâie din toate încheieturile?

Alianța PNL-PC funcționează absolut normal, în bazele protocolului semnat de ambele părți și asumat de fiecare partid în parte.

Caracterizați-l în câteva cuvinte pe fostul președinte al PNL Olt, Ioan Ciugulea.

Un om ce se identifică cu PNL Olt.

Ați putea să anticipați un slogan liberal antipesedist pentru campania de la europarlamentare? Cum ar suna acesta?

La alegerile europarlamentare suntem parteneri și nu ne atacăm. O campanie electorală nu trebuie neapărat să fie negativă la adresa vreunui partid, ci se poate baza pe dezbateri pe principii, ideologii, soluții la problemele cu care se confruntă românii, pentru că, în ultimii 24 de ani, votul negativ s-a demonstrat că nu vine și cu soluții.

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments