AcasăDiverseCristina PĂSĂROIU – un ambasador al culturii care face cinste țării!

Cristina PĂSĂROIU – un ambasador al culturii care face cinste țării!

În actuala conjunctură internațională, România are nevoie de valori, care să o reprezinte cu succes peste hotare.

Soprana Cristina Păsăroiu, absolventă a Conservatorului din Viena, a susținut spectacole pe toate meridianele, deși are numai 36 de ani. În România nu a fost suficient promovată, decât, după ce a cântat pe scena Sălii Palatului, în septembrie 2021, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Atunci, a primit invitația de a interpreta mai multe roluri principale și pe scena Operei Române din București.

Peste hotare, au urmat numeroase succese, până în prezent, având 41 de roluri principale, cele mai recente spectacole fiind, împreună cu celebrul Andrea Bocelli, în numeroase țări: Norvegia, Irlanda, Grecia, Spania, Polonia, Emiratele Arabe ș.a.

Spre mândria țării noastre, pe care o reprezintă, deși locuiește, în prezent în Elveția, ca o încununare a recunoașterii internaționale a valorii acestei soprane, a fost invitată la Paris, pentru a susține două concerte, pe 14 și 15 decembrie, în Catedrala Saint-Louis a Domului Invalizilor. În duet cu tenorul Kevin Amiel, interpretează cele mai frumoase arii ale Mariei Callas, aducând un impresionant omagiu acestei mari artiste, în avans, în anul 2023 fiind centenarul nașterii acesteia.

Concertele vor fi difuzate pe Radiofrance clasic, în data de 21 decembrie, ora 21.

Sincere felicitări sopranei românce Cristina Păsăroiu, pentru pasiunea, perseverența și eforturile depuse, ajungând să fie catalogată de presa internațională, ca fiind o mare artistă a scenei lirice!

Ștefania MARINEANU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments