AcasăOra SatuluiCu acest guvern, am simțit normalitate!

Cu acest guvern, am simțit normalitate!

D-le primar, una dintre acțiunile cele mai importante pe care le aveți anul acesta este cadastrarea gratuită. Ce presupune acest lucru? Ce fonduri ați accesat?

Consider că este una dintre cele mai importante acțiuni făcute de Guvernul României, de Oficiul de Cadastru. Ne încadrăm în valoarea de 1,3 miliarde lei vechi, pentru 2250 de poziții, teren extravilan.

Oamenii au fost informați să vină la primărie cu titlul de proprietate, cu buletin, cu ce acte dețin, cu act de partaj, de moștenire, donație. Acolo unde sunt probleme, să vină cu actul de deces al proprietarului. Proprietar va fi tot fostul proprietar.

ciupitu primar vadastritaDin punct de vedere tehnic, puteți să rezolvați toate cele 2250 de poziții?

Putem, dar va fi foarte greu, va fi un efort mare din partea personalului. Chiar vom încerca să aducem și din foștii angajați, ca să rezolvăm problema. Timpul este foarte scurt, până pe data de 20 septembrie, trebuie să ne încadrăm cu toate documentele. Va fi o muncă fantastică.

Ați întâmpinat probleme în acest sens?

Din punctul de vedere al banilor, nu am întâmpinat probleme. Probleme ale oamenilor sunt, fiecare are problema lui. Oamenii își pot demonstra proprietatea, dar există cazuri unde au decedat și aici intervine problema, că nu a fost dezbătută succesiunea. Proprietar, pe cartea funciară, va fi tot fostul proprietar.

Ce alte planuri administrative aveți pentru anul acesta?

Modernizarea școlii, încercăm pentru anul acesta sau anul viitor să introducem două centrale în școală, să modernizăm puțin. Mai avem în plan pietruirea drumurilor.

Mai avem un proiect pentru apă și canal și unul pentru drumuri, proiecte aflate la stadiul de studiu de fezabilitate. Nu știm dacă vom obține finanțare, dar sperăm ca, prin PNDL să rezolvăm.

Ați rezistat unui nou scrutin  electoral. Care este secretul acestui succes?

Secretul este relația bună cu oamenii. Oamenii trebuie serviți la orice oră din zi sau din noapte. Suntem în slujba cetățeanului.

Nu avem același viceprimar. Suntem una dintre cele două localități care are un viceprimar de la PMP – Broboană Cristian Daniel!

Câte dosare aveți la Legea 416?

Avem 28 de dosare. Suntem o comună relativ bogată, cu oameni foarte muncitori. Unii se ocupă cu legumicultura, alții pleacă în străinătate. Nu suntem o comună de oameni iresponsabili, se muncește foarte mult.

Știam de anul trecut că aveți o relație bună cu școala, aveți cadre didactice foarte bine pregătite… Cum mai stați la capitolul acesta?

În continuare, avem o relație foarte bună. Directorul școlii nu s-a schimbat și nu se va schimba pe criterii politice. D-na Vasilica Pâslă este, în continuare, directorul școlii, cu mandat provizoriu de un an. Toate unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea unui nou an de învățământ.

Din punct de vedere al bisericilor, care este situația?

Avem o relație foarte bună cu Biserica. Încercăm să ajutăm și Biserica. Avem niște promisiuni financiare, pe care le vom pune în operă în viitorul apropiat. Adică vom încerca să facem anumite reparații, acolo unde sunt probleme.

Vin alegerile parlamentare, presiuni, ca întotdeauna. Cum veți rezista?

De data aceasta, nu va fi nicio presiune. Trebuie să se desfășoare normal.

Ați simțit o bunăstare cu guvernul tehnocrat?

Cu acest guvern, am simțit normalitatea!

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments