AcasăOra SatuluiCu ce preț ai făcut toate acestea, Victor Dima?

Cu ce preț ai făcut toate acestea, Victor Dima?

Săptămâna trecută, am lăsat totul la o parte și m-am dus la Coteana, ca să-l caut pe Victor Dima. Cum, nu știți cine este Victor Dima, d-lor politruci ai județului Olt? Imediat o să vă reamintesc, dacă deja voi, în crasa voastră nesimțire, ați uitat deja…

Păi, Victor Dima este tânărul acela din anii ’92-’93, cu două facultăți, una de Inginerie Mecanică și una de Drept, care – imediat după Revoluție – a avut și o bursă în Franța. Pe care a ratat-o, ca să poată rămâne la dispoziția oamenilor din Coteana, comuna sa natală. Ca primar! Cel mai tânăr primar pe care l-a dat județul Olt, imediat după Decembrie 1989.

victor dima dima primar coteanaA rămas la dispoziția oamenilor din comuna sa, care, de atunci și până în prezent, l-au ales cu scoruri de peste 80%. L-au răsplătit astfel pentru sacrificiile sale, pentru insomniile sale, pentru frământările, zvârcolirile și disperările sale de a-și situa comuna la loc de cinste, dar – într-un fel – oamenii l-au și condamnat la locul de muncă.

Căci cum se poate numi altfel decât condamnat un om care, zi și noapte, neglijându-și Sănătatea, Casa, Familia și Neamul, a dat tot ce a avut mai bun în ființa sa comunității căreia îi aparține? Cum se poate numi un om altfel decât condamnat un primar care – prin educație și prin-un anume fel de naivitate și de excesivă bună-credință și-a pus inima pe masă, în fața tuturor haiducilor politici, a impostorilor de la stânga la dreapta și împrejur?

I-a servit din plin pe toți dihorii atei cu care a fost năpăstuit acest județ. Pe fariseul liberal Carol Kovacs, pe „prim-secretarii” și criptocomuniștii Marin Diaconescu și Marin Ionică, pe frații Argeșanu, cu țărănismele lor cu tot, pe „oratorul” Ioan Ciugulea, pe Darius – copilul minune al Oltului, pe intransigentul Ion Toma, pe „șeful mămăligii județene” – Paul Stănescu și cine știe la ordinul cui mai vrea să răspundă, de aici înainte, prea-bunul nostru prieten Victor Dima…

Pe toți i-a omenit. La toți le-a dat voturi, strânse cu căciula. Pe toți i-a făcut oameni și i-a preamărit peste tot pe unde s-a dus, tuturor Victor Dima le-a dat totul, mai-mai să le dea și sufletul din el…

Noi îi recomandăm lui Victor Dima să-i bage undeva pe toți, adică să-i trimită la origini, iar el să-și vadă, de aici înainte, de viața sa, de familia sa extraordinară, alături de doamna sa fără pereche, ca om, ca profesor și ca moralitate, și alături de copiii săi frumoși și deștepți. Să-și vadă de-ale lui, dimpreună cu părinții săi de la Coteana, care și-ar da și inima pentru fiul lor, cel care acum – iată – tocmai a depășit un moment de cumpănă grea și vrea iar s-o ia iar de la capăt.

Pe politruci să-i lași în plata Domnului, Victor Dima, fiindcă – ai văzut și tu – pentru ei ești bun numai când le bagi voturi în cur și în osânză și le organizezi chiolhanuri tovărășești și chefuri rusești, în timpul cărora ei se pupă ca rușii, pe bot…

Singurii oameni care te prețuiesc, Victore, sunt cei din familia ta, o mare parte din consătenii tăi și, poate, câte un ziarist care-ți cunoaște sufletul, altruismul și credința ta curată în Dumnezeu.

Ai făcut, Victore, pentru comunitatea ta, în câțiva ani, ceea ce alții nu au făcut într-o viață de om. Oare cu ce preț ai făcut toate acestea, Victor Dima?

Dumitru SÂRGHIE


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments