AcasăInterviuCu toții ar trebui să lăsăm orgoliile personale, tocmai ca interesul cetățeanului...

Cu toții ar trebui să lăsăm orgoliile personale, tocmai ca interesul cetățeanului să primeze

„Sărbătoarea pâinii” – este o manifestare culturală, tradițională, care a intrat pentru totdeauna, în inimile scorniceștenilor. Cu ce eforturi o organizați anul acesta, ce desfășurător aveți și ce artiști cunoscuți vor participa?

Știm cu toții că în orice comunitate există o zi în care oamenii să sărbătorească ziua localității. Același lucru se întâmplă și în Scornicești, iar sărbătoarea noastră se numește „Sărbătoarea pâinii”.

La această ediție aniversară cetățenii vor fi încântați de nume mari ale muzicii romanești: Marin Medregoniu, Delia Barbu, Cristian Bănățeanu, Mariana Ionescu Capitanescu și Sylvia By Dj Rynno, iar de pe plan local vor evolua pe scenă ansamblurile de dansuri din Potcoava, Poboru și, nu în ultimul rând, din Scornicești.

daniel tudor scornicesti 2Cât costă și care sunt sursele de finanțare pentru derularea acestei sărbători?

Pentru această manifestare, Primăria Orașului Scornicești are alocată suma de 53.000 lei din bugetul local, cât și eventualele sponsorizări de pe plan local.

Cunoaște toată lumea diferendele dintre echipa dvs. liberală, aflată la conducerea Primăriei Scornicești și d-l Prioteasa, primarul în exercițiu, care a abdicat de la liberalism, reîntorcându-se la matcă, adică la partidul socialist al lui Ponta. Există, totuși, o înțelegere între cele două părți antagonice, pentru a realiza cu brio această manifestare culturală importantă?

Domnule Sârghie, aici chiar ați pus punctul pe „i”. Pot să vă spun faptul că, la începutul anului, atunci când a fost făcut bugetul anului 2019, au fost prevăzuți bani pentru Sărbătoarea Pâinii. Paradoxul este că, tocmai în acest an, scorniceștenii erau gata-gata să nu se poată bucura de această sărbătoare, chiar dacă aceasta are o tradiție de 25 de ani.

În ultima ședință din luna iulie ni s-a adus la cunoștință, de către domnul primar, că această sărbătoare nu va mai fi organizată, din lipsă de fonduri. Toți consilierii au fost surprinși de aceasta declarație, iar în data de 2 septembrie consilierii PNL și ALDE au făcut un amendament prin care au alocat bani strict pentru această sărbătoare.

Cred că noi, cu toții, ar trebui să lăsăm orgoliile personale, tocmai ca interesul cetățeanului să primeze, în tot ceea ce facem în administrație. Cu această premiză ar trebui sa fie condusă orice administrație locală.

Sunt convins că această sărbătoare va fi organizată cu brio, ridicându-se la nivelul așteptărilor cetățenilor.

Deși l-a dat pe Ceaușescu, Scorniceștiul are mari veleități liberale, care s-au manifestat plenar, după Revoluție, începând cu primul primar liberal, Teodor Zamfir, care, atunci, după 1990, a suscitat chiar interesul BBC-ului. Având acest atu important, cum se pregătește PNL Scornicești pentru alegerile prezidențiale?

Ca o organizație conștiincioasă, organizația PNL Scornicești a desfășurat activitatea de strângere de semnături pentru domnul Kluas Iohannis, urmând ca, în perioada de campanie electorală, eu – împreună cu echipa PNL Scornicești – să merg din casă, în casă respectiv din ușă în ușă, discutând cu cetățenii și explicându-le că singurul candidat la președinție, care le reprezintă interesele, este domnul Kluas Iohannis.

Ca prim-vicepreședinte PNL Olt, cum vedeți candidatura lui Mario De Mezzo la Primăria Slatina și cum catalogați neînțelegerile dintre acesta și deputatul dvs. Gigel Știrbu?

Candidatul Mario De Mezzo este persoana desemnată de organizația municipală Slatina, decizie pe care eu o respect, conform raționamentului care spune că „organizațiile locale au autonomie în a-și stabili candidatul”. Ele știu cel mai bine ce persoană are cele mai mari șanse. Legat de neînțelegerile dintre domnul deputat Știrbu și candidatul Mario De Mezzo nu vreau să le comentez, însă sunt convins că acestea nu aduc un plus de imagine filialei Olt.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii Scorniceștilor, dar pentru electoratul de dreapta din Olt?

Locuitorilor Orașului Scornicești le urez distracție plăcută la sărbătoarea orașului, iar electoratului de dreapta vreau să-i spun că nu trebuie să își piardă speranța într-o guvernare de dreapta, într-o guvernare demnă, într-o Românie cu adevărat europeană.

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments