AcasăActualitateCu viața mea apăr viața

Cu viața mea apăr viața

Astăzi, 3 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Olt, a organizat etapa interjudețeană a concursului pentru elevi, cu tematică de protecție civilă. Concursul a fost intitulat „Cu viața mea apăr viața”, s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din Slatina, și a avut ca participante echipe reprezentative din județele Olt, Teleorman și Giurgiu.

cu viata mea apar viataPrin acest concurs, se urmărește conștientizarea factorilor de risc, care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare, în cazul producerii unor situații de urgență.

„Concursul se desfășoară distinct, pe niveluri de învățământ: ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și ciclul liceal (clasele IX-XII, până la vârsta de 18 ani). Echipajul poate fi constituit din băieți, fete sau mixt, și are în compunere patru elevi (3 concurenți și o rezervă), fiind coordonat de un cadru didactic”, a declarat plutonier major, Alin Băsășteanu.

Echipele participante au participat la o probă teoretică, ce a constat în rezolvarea unui chestionar, cu 15 întrebări, pentru verificarea cunoștințelor acumulate, prin parcurgerea tematicii specifice; și două probe practice: transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 m și deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments