AcasăEditorialCum se poate naște Opoziția din Olt...

Cum se poate naște Opoziția din Olt…

Marea eroare a celor care cred în valorile dreptei politice a fost ideea că PNL este un partid de dreapta. În realitate, această formațiune, mai ales în „epoca de platină” a lui Crin Antonescu, a tânjit mereu după practicile bolșevice, promovându-și clientela politică, conform vechilor metode tovărășești, de apartcik.

Multe canalii ascunse în cutele acestui partid, mulți emanați pseudo-liberali împărtășesc – unii în secret alții pe față – teoria și practicile marxist-leniniste, cerându-și dreptul de a fi comuniști, așa cum s-au format ei de-a lungul carierei lor politice, ante și post-decembriste.

Dacă fostul premier Călin Popescu Tăriceanu reușise parțial să scoată PNL din fundătura istorică în care o introdusese cripto-comunistul Valeriu Stoica, prin dorința lui patologică de a fi, cu orice preț, președintele României, Crin Antonescu a transformat PNL într-un partid antieuropean și ultrarevanșard. Un partid care bâzâie ca un sifon defect, alcătuit dintr-o faună politicianistă rapace și coruptă, lipsită de bunul-simț și de patriotismul adecvate unei formațiuni istorice care l-a dat României pe I.C. Brătianu.

La Olt, PNL – în ciuda celor peste 20 de primari rurali pe care-i are – este tratat cu dispreț în USL. Puterile discreționare, cele pe care PSD i le-a acordat transfugului politic Darius Vâlcov, au făcut ca acesta să torpileze iremediabil clasica înțelegere dintre PSD și PNL. Conducerea PNL Olt înghite zilnic umilință după umilință și tace mâlc în păpușoi, ori de câte ori Darius Vâlcov, lăfăindu-se după bunul plac, în propria-i televiziune de partid, urinează zgomotos (figurativ vorbind) pe capetele lui Ioan Ciugulea și ale camarazilor acestuia.

Aceste atacuri virulente ale lui Vâlcov la adresa PNL Olt nu țin numai de modul grosier în care face fostul pedelist politică, ci și de comportamentul liderilor liberali locali, aceștia acceptând, în tăcere, rolul de victime, deși sunt și ei parte componentă a USL.

Aspectul prezentat comportă două variante: ori liberalii din Olt sunt proști de-a binelea (ceea ce nu aș crede), ei părând să aibă doar corp și nu cap, Vâlcov profitând din plin de acest iremontabil cusur, ori sunt șantajabili, ceea ce comportă o altă analiză și un alt verdict din partea opiniei publice, care – în ultimul timp – a început să le plângă acestora de milă…

Pe surse, aflăm că plecarea la PDL a celor   zece juni migratori liberali, în frunte cu prim-vicepreședintele lor (un nimeni de altfel) e tot o diversiune pusă la cale de liderul de facto al PDL Olt (Darius Vâlcov), cel care – printre multiplele-i misiuni trasate de Vasile Blaga – o are și pe aceea de a da o formă cât mai consistentă fostului său partid. Imaginați-vă doar numai rolul decorativ pe care-l joacă cele două doamne ale PDL Olt, Siminica Mirea și Ana Anghel, aflate și ele – săracele! – sub prizonieratul marelui „geniu” al politicii alutane.

Într-o recentă conferință de presă, doamna Mariana Gheorghe, o piesă grea din angrenajul  fostului PDL Olt, își manifesta nostalgia față de vremurile în care Vâlcov păstorea puternicul partid portocaliu. Spre liniștea ei sufletească, îi transmitem doamnei Gheorghe faptul că Vâlcov n-a părăsit niciodată PDL Olt. El conduce acest partid, în continuare, pe culmile cele mai înalte…

Avem o oarecare stimă pentru sinceritatea și echilibrul lui Ioan Ciugulea, pe care el le afișează în discuțiile particulare, însă nu înțelegem, în ruptul capului, cât se mai lasă public călcat în picioare.

Concluzia, dragi cititori, e de la sine înțeleasă: județul Olt are nevoie de o Opoziție adevărată. Iar Opoziția adevărată se va naște doar atunci când cineva, din afara anturajului lui Vâlcov, îi va arăta electoratului adevărata față a actualului senator pesedist-pedelist…

Dumitru SÂRGHIE


11 COMENTARII

 1. Peste 75 la suta dintre romani au votat cu imbecilii astia,fiindca pedelistii de dreapta-un nonsens de altfel-ai lui Basescu au facut exact ceea ce facusera escrocii lui Nastase,cei de stanga.Mai mult,la Olt ,pedelistii s-au aliat cu psd,furand in continuare impreuna.Asadar,dle draga,nu exista stanga sau dreapta,exista doar hoti si criminali ,inscrisi la partide care se autointituleaza ca fiind de stanga sau de dreapta.Nu taranii au produs acest cancer politic,ci asa-zisii intelectuali si lumpen proletari ,care continua voios politica lui Iliescu si acolitii lui,unul dintre ei fiind si acest lipoveaan,Cacarau,care e nebun dupa Cotroceni…DE eUROPA NICI NU POATE FI VORBA,LUAND IN CALCUL SI CUM VORBESTE aNTONESCU LIMBA ENGLEZA SAU FRANCEZA …MAZAR IN ZA FAZAR.Nu stiu de unde esti,dar pun pariu ca tot securisti si criptocomunisti aveti la conducerea comunei,orasului ,municipiului sau resedintei de judet in care respiri…….

  • Dar cu FSN-ul ce-ai avut,vorba ceea ,dar cu calul ce-ai avut?Ca sa n-o mai pendulam de pe stanga pe drapta,in Romania nu exista asa ceva,toti nomenclaturistii si securistii continuuand cu fiii,ginerii si nepotii lor s-au resapat si uite asa oamenii nostri de la orase si sate (nu le mai zic tarani,mi-am insusit critica tovarase) de frica mosierilor(apud Iliescu)si a celor care n-au mancat salam cu soia ,i-au votat si-i voteaza intr-o veselie printre sticle de ulei si pungi cu zahar si faina!Nu duce grija mea,daca eram prost muream pe front la Cotul Donului! Iti doresc multa sanatate si …rabdare pentru vreo doua trei generatii de acum incolo.Oricum apreciez observatiile pertinente si chiar imi place dialogul pana in momentul de fata,doamne fereste sa nu dam cu vreo bata-n balta!

 2. Marea noastra dezamagire este ca politica din Romania este infaptuita de derbedei, oameni fara caracter.Nu putem spune ca avem oameni de dreapta si oameni de stanga. PDL/ul a naruit si speranta unora care credeau in PPE.Referitor la politica actuala din judetul Olt , unde un aventurier ca Darius Valcov se crede Dumnezeu si care miroase si in fotografie a coruptie,credem ca va veni vremea cand va da socoteala.
  Dar noi , toti, am fost prosti cand acestia , oamenii lui Valcov, ne invitau la vot telefonic.Din pacate si presa / si printre ei/ si dvs., distinsul Sirghie Dumitru/ i-ati dat ajutorul; acestui aventurier..Insa ce sa mai vorbim de PNL Olt,, condus de un om la fel ca Darius Valcov! Le place puterea pentru interesul lor nu pentru interesul poporului.Observati atitudinea Prefectului de Olt, un liberal prin cumetrie: este la fel ca predecesorii lui.Vai de el, roman saracul ,inapoii tot da ca racul………

  • Stimate domn Marin,daca eu iti dam telefon si spuneam sa te arunci in fantana ,ce faceai?Nu sunt de acord sa aduceti presei slatinene acuzatii pur si simplu neadevarate.Ziaristii din Slatina sunt neprihaniti precum fecioara din Orleans si nu niste centuriste de pe centura Slatinei si nu numai sau niste franari cum se zice la noi in depou.Recunosc ca ati spus multe lucruri adevarate despre politicieni ,insa trebuie sa stiti ca ziaristii nu sunt nici secaturi,nici otrepe,nici mercenari,sunt adevarate repere morale ale cinstei si corectitudinii,mai stim si noi ,ca doar nu suntem nascuti dupa ultima ploaie

  • I-am dat ajutor ,crezand ca si cei 85 la suta dintre slatineni,ca a agonisit destul ptr el si neamul lui si ca poate sa faca ceva si ptr comunitate.N-a facut nimic ,iar eu nu pot sa persist in greseala de a-l elogia,asa cum fac ziarele platite de el,cu banii nostri.Ne-a pacalit pe toti…insa nu-i tarziu sa iesim in strada si sa aratam adevarul

   • Pentru a vedea cum stau lucrurile in realitate te rog sa faci urmatoarea experienta: umple trocul unui porc si acesta il va manca pe tot,mai umple-l odata si dupa ce va manca putin,il va rasturna cu copita ,dand impresia ca s-a saturat.Repeta operatia si vei vedea ca se repeta scenariul .Porcul tot porc ramane! Ca sa nu te mai lasi pacalit nu-i nevoie sa iesi in strada, invata din aceasta pilda si vei deveni un slatinean sanatos la cap.

    • Fii bun ,te rog,dle ,,Ferma animaleleo” si spune-ne si noua cum ai votat.Dar,fii cinstit si spune adevarul…ca sa vedem cat de sanatos la cap ai fost mata…

     • Si mai e ceva ,cum puteti voi astia din sudul tarii sa votati de 23 de ani numai comunisti si securisti.Nu cred ca se pune problema de a fi sanatosi la cap,ci daca aveti creier.Numai niste oameni cu tarate -cap pot vota asa .

     • Ce explicatii puteti da stimate domn pentru acest comportament”electoral”?Antropologice,sociologice,culturale sau explicatiile tin pur si simplu de civilizatie.Ce zici o tara plina de tarani si la sate si la orase(sic) poate fi compatibila cu o Europa moderna si postindustriala pe deasupra,in care instructia si educatie sunt primele deziderate.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments