AcasăInterviuCurtea de Conturi nu este implicată în jocuri politice

Curtea de Conturi nu este implicată în jocuri politice

Prezent la Slatina, pentru a-l susține pe candidatul Forței Civice (Aurel Bobei), în bătălia pentru fotoliul de primar al Slatinei, fostul prim-ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu (MRU), a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor puse de LINIA ÎNTÂI.

Recent, d-l Văcăroiu a descoperit apa caldă. 900 de milioane de euro prejudiciu la stat! Credeți, d-le prim-ministru, că se va porni o vânătoare împotriva fostei puteri pedeliste sau se va lua anacheta la modul: un pedelist, un pesedist, un liberal?

mru la slatina

Judecata mea aici este cu totul alta. Curtea de Conturi are legi stricte de funcționare și norme pe care le aplică fără ca ele să fie afectate de ingerința politicului. Acolo unde banul public nu a fost cheltuit conform regulamentelor, legilor și normelor în vigoare, Curtea de Conturi nu are altceva de făcut decât să constate, pe seama rapoartelor, și să înainteze datele către instanțele care urmează să decidă asupra faptului sau asupra suspiciunii. Continui să cred că, în niciun fel, Curtea de Conturi nu este implicată în jocuri politice. Curtea de Conturi a avut, de fiecare dată, cel puțin de când sunt eu în administrație, judecăți de fond foarte bune și argumentate. Se încearcă obținerea tuturor justificărilor pentru fiecare ban, pentru fiecare leu, în așa fel încât suma să fie perfect acoperită în momentul în care se face evidența finală în raportul dintre venituri și cheltuieli.

Deci nu-mi pun problema în vreun fel că există ingerință politică. Dacă Doamne-ferește există, va ieși la suprafață.

Ca șef al spionilor, și nu spun asta peiorativ, cum de nu i-ați depistat la timp pe trădătorii din Parlament, care au votat decapitarea Guvernului MRU, mai ales că cei din Slatina erau tare ușor de depistat fiindcă că s-au tot plimbat de la un partid la altul? Poate erați și astăzi prim-ministru, d-le Mihai Răzvan Ungureanu..

Din două motive… Ca prim-ministru nu mai eram Directorul Serviciului de Informații Externe. În al doilea rând, pentru că Serviciul de informații Externe nu se implică în politica internă.

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments