AcasăEvenimentCuvântul Regelui

Cuvântul Regelui

În eleganta sală „Mitiță Constantinescu” a Băncii Naționale a României din București, luni, 16 martie, a.c., a avut loc lansarea DVD-ului „Cuvântul Regelui – convorbiri și momente cu și despre Regele Mihai I”, realizat de Marilena Rotaru, la editura Curtea Veche.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a 170 de invitați din București și din țară și a fost moderat de domnul Adrian Vasilescu, consultant strategic BNR și purtător de cuvânt al acestei prestigioase instituții. Din județul nostru au participat Ioan Paul Popescu – președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei Olt și Cristina Bacicu Botez. Capitala Olteniei a fost prezentă prin Ovidiu Bunea, președintele ANRM Dolj.

cuvantul regelui 2În fapt, DVD-ul cuprinde dialogurile cu Regele Mihai realizate de Marilena Rotaru, în perioada 1991-1995, secvențe din încercările Majestății Sale de a reveni în România (1990 și 1994), vizita de Paște din 1992 la Putna, București și Curtea de Argeș, precum și câteva momente din evenimentele și spectacolele realizate la Ateneul Român, cu participarea unor personalități de prim-plan ale societății românești: Ion Zamfirescu (profesorul de filozofie al Regelui), Alexandru Paleologu, Dan Grigore, Sorin Dumitrescu…

cuvantul regelui 1Acest documentar de excepție a fost prezentat de Grigore Arsene, directorul Editurii Curtea Veche. Au luat cuvântul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național „I. L. Caragiale”,  București, ing. dr. Nicolae Șt. Noica, ministru al Lucrărilor Publice în guvernul C.D.R., istoricul Filip Lucian Iorga, autoarea Marilena Rotaru și Mircea Carp, redactor la posturile de radio în limba română „Vocea Americii” și „Europa liberă”.

Dacă Ion Caramitru a deplâns trista realitate cu privire la Constituția României, care a decretat că forma de guvernământ a țării este Republica și, pe deasupra, interdicția revizuirii pe această temă, Nicolae Noica a evocat excepționalele realizări ale perioadei în care România a fost Regat, iar Filip Lucian Iorga a subliniat capacitatea regilor noștri de a se înconjura de oameni de excepție de o indubitabilă valoare morală și profesională, spre deosebire de mai marii zilelor noastre care sunt asistați doar de hoți. Atât de mulți încât justiția nu face față cu judecarea faptelor de corupție, închisorile sunt supraaglomerate, iar țara gâfâie sub amenințarea pauperizării generalizate și a unui viitor lipsit de speranță.

cuvantul regelui 3Cu delicatețe și deosebită modestie, doamna Marilena Rotaru a descris circumstanțele în care s-au desfășurat dialogurile cu Majestatea Sa Regele Mihai I.

Diferența dintre regimul Monarhic constituțional și Republicanismul ateu este dată de deviza „NIHIL SINE DEO”, promovată de regii noștri contrar ideii precreștine atât de răspândită în zilele noastre potrivit căreia „scopul scuză  mijloacele”.

LINIA ÎNTÂI

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments