AcasăPoliticaDacă e sâmbătă, e Ion Toma

Dacă e sâmbătă, e Ion Toma

Istoria, dragi cititori, se derulează nestingherită sub ochii noștri. Iar politicienii din Olt fac parte integrantă din această istorie. În ciuda tuturor disensiunilor istorice dintre senatorul Ion Toma și actualul ministru delegat Darius Vâlcov, relațiile dintre cei doi demnitari au căpătat o evoluție oarecum ciudată, care l-a obligat pe Vâlcov să pună batista pe… țambal.

Când Darius Vâlcov era primar anticomunist și pedelist, iar Toma – un mare lider social-democrat, ziarele și televiziunea portocalie îl atacau la baioneta pe cel care făcuse din PSD Olt un partid modern, eficient și credibil. Când senatorul Toma a trecut la UNPR, Vâlcov a lăsat „ciocul” mai mic, fiindcă Gabi Oprea (șeful UNPR și prietenul lui Ion Toma) spunea despre Băsescu că este „un mare om de stat”.

ion toma 595Mai târziu, când Vâlcov și întreaga lui camarilă au îngroșat rândurile PSD, Ion Toma și Gabi Oprea erau deja aliații lui Victor Ponta. Din nou, soțul Laviniei Șandru a fost nevoit să-și micșoreze „ciocul”, fiindcă – nu-i așa? – Ion Toma și UNPR constituiau o veritabilă armă politică împotriva abuzurilor PDL și ale lui Traian Băsescu.

Recent, Darius Vâlcov a fost promovat pe fotoliul de ministru delegat al Bugetului. Și, ce să vezi? În locul său, pe poziția de președinte al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Senatul României, a fost numit, cu două zile în urmă, același adversar politic consacrat: senatorul Ion Toma! În acest caz, „ciocul mic” al lui Darius devine o eternă stare de spirit…

Rămâne de văzut cum vor evolua relațiile dintre cei doi, Ion Toma dând dovadă, în tot acest lung traseu politic, de seriozitate, de profesionalism, de educație, de bună-creștere și de o maturitate politică de invidiat.

De altfel, majoritatea primarilor PSD din Olt au din ce în ce mai multă încredere în politicianul Toma care – deși e senator de Ialomița – n-a încetat niciodată să vină în mijlocul comunităților din Olt, arătându-se interesat de problemele acestora și chiar făcând demersuri, acolo sus la Guvern, pentru a le rezolva.

Parcă îi aud pe unii dintre primarii Oltului, întrebându-i pe cei din jurul lor: „Bă, ce zi e astăzi?” „Sâmbătă, răspund, la unison, aceștia!” „Dacă e sâmbătă, e Ion Toma!”, spun primii gospodari ai comunelor noastre și chiar ai unor localități urbane, bucuroși de faptul că, aproape în fiecare sâmbătă, senatorul Ion Toma, este prezent la Olt, la dispoziția dumnealor.

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Oare ce pun la cale toma si valcov la întâlnirile conspirate de la scad? Sa fie oare scad-ul un fel de grivco al oltului?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments