AcasăEditorialDacă s-ar fi sculat din mormânt, cu ocazia acestor alegeri funebre, Aliman...

Dacă s-ar fi sculat din mormânt, cu ocazia acestor alegeri funebre, Aliman ar mai fi murit o dată!

L-am cunoscut pe Ion Aliman, încă din perioada când a zdrobit PSD-ul la Deveselu, de pe poziții de dreapta, el fiind un politician de lume nouă, care, prin natura meseriei sale, de comandant de vas, a știut ce-nseamnă democrația și civilizația europeană. Știu. o să-mi spuneți că, nu după mult timp, el s-a aruncat în brațele partidului pe care el l-a învins fără drept de recurs…

Într-un sistem centralizat de tip bolșevic și într-un județ eminamente roșu, în care liberalismul autentic e floare rară, crin la butonieră, ca primar aflat în opoziție, există riscul să nu poți face nimic pentru comunitatea care te-a ales și să fii „împușcat”, cu ouă clocite, din cap până în picioare.

Ion Aliman a ales compromisul (însăși politica în sine e arta compromisului), trecând la PSD, pentru a face exact ceea ce n-a făcut înaintașul său pesedist, pentru comuna Deveselu. Trebuie avut în vedere și faptul că Deveselul a reprezentat și reprezintă un punct strategic în alianța noastră cu NATO, iar un primar aflat pe contrasens cu mareea roșie a acestui județ n-ar fi putut să-și îndeplinească cu onoare serviciile de gazdă față de reprezentanții americani, punându-i-se mereu bețe în roate…

Cert este că Aliman și-a îndeplinit cu brio datoria de fiu al satului, de autoritate al unei localități strategice militare și, mai ales, de prim gospodar al unei comunități aflate, din punct de vedere administrativ, în expansiune.

Ceea ce s-a întâmplat recent, după plecarea sa la ceruri, ține de primitivismul nostru mioritic, de incultura noastră de toate zilele și nopțile, de lăcomia și grobianismul unor politruci fără Dumnezeu, care nu se dau în lături să profite electoral și de pe urma unui mort.

ion aliman li netIată doar un fragment din ceea ce scria, în ultimele zile ale campaniei electorale, un pesedist din anturajul fraților Ciocan, unul căruia (nomina odiosa) nu mă obosesc să-i dau numele:

„Ăsta este ( a fost ), omul aproape perfect. Dacă vreți să continuați pe acest drum votați echipa LUI, ei cunosc cel mai bine la ce nivel a vrut să ducă comuna. Votând, altfel, există toate șansele să distrugeți tot ce a făcut EL în două mandate și să vă întoarceți la o administrație locală care s-a ocupat cum să-și asigure numai favoruri prin salariile și primele ce și le-au asigurat 16 ani înainte de a deveni EL PRIMAR. Acest primar, poartă un nume, ALIMAN ION, asta trebuie votat chiar dacă nu mai este printre voi, cetățeni ai comunei Deveselu, jud. Olt, pentru că echipa ce a format-o este după chipul și asemănarea lui. Votați ALIMAN ION, dacă a-ți fost alături de EL, nu îi înșelați încrederea. ALIMAN ION, și după trecerea în rândul celor drepți ESTE cel mai bun …” (N.R. – Agramatismele îi aparțin autorului)

Să duci în ridicol personalitatea postumă a unui om, ridicându-i ode, pe rețelele de socializare și, apoi, la mormânt, doar pentru a profita electoral este funebru, mizerabil și jenant, nu numai pentru instigatori și pentru gloata manipulată, aplaudacă, ci și pentru formațiunea politică care nu poate să-și țină proștii în frâu. Dacă s-ar fi sculat din mormânt, cu ocazia acestor alegeri funebre, demne de filmele underground ale lui Kusturiça, Aliman ar mai fi murit o dată! De rușine… Așa, însă, el  a rămas nemuritor…

Pentru că el avea și simțul măsurii, și al educației, avea și Dumnezeu… Exact ceea ce nu au maimuțele cu haine, care au dorit, cu orice preț, să se folosească de imaginea sa curată… Dumnezeu să-l odinească în pace!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments