AcasăDan Dimulescu – expoziție de pictură la Slatina
Array

Dan Dimulescu – expoziție de pictură la Slatina

La începutul acestei săptămâni, Galeria Artis din Slatina a găzduit expoziția de pictură a artistului Dan Dimulescu. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Olt, Muzeul Județean Olt și Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Vâlcea.

Iată de spunea regretatul Florin Rogneanu, fost director al Muzeului de Artă din Craiova, despre autorul expoziției: «L-am descoperit târziu pe pictorul Dan Dimulescu, deși ani de zile ne-am întâlnit la marile expoziții organizate la Muzeul de Artă Craiova sau la Galeriile „Artis” din Slatina, mereu jovial, cu privirea sa scrutătoare, cu observații pertinente în analizarea picturilor expuse. Așa am descoperit pictura lui Dan Dimulescu, iar pe el ca un artist serios care preferă peisajul și cadrul intim al naturii statice în atelier, ca elemente ce îi definesc imagistic universul creației.

expozitie dan dimulescuPictura sa trăiește, în primul rând, printr-o „stare” de a fi a culorii, așezată, în general, în tușe împrăștiate, expresive, ce destăinuiesc o atitudine parcă ușor tensionată a artistului. Acest mod de lucru dă, întâi de toate, consistență materială „semnului-icon”, care este fie o casă, un deal, un copac, un drum, un vas cu flori, apoi ne vorbește de o precipitare a artistului de a „epuiza” mai rapid subiectul ales, de a ne transmite mai repede și direct gândul său.»

Dan Dimulescu s-a născut în localitatea Băbeni-Bistrița, județul Vâlcea, urmând cursurile Liceului de muzică și arte plastice Craiova, apoi ale Institutului de Arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. A absolvit Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, obținând licența Universității de Vest, Facultatea de Arte și Design Timișoara. A fost director al Clubului Copiilor „Marius Bunescu” din Caracal, județul Olt, precum și metodist IȘJ Olt și membru în Consiliul Consultativ al IȘJ.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Vâlcea.

Încă din 1977, lucrările sale au putut fi admirate în cadrul unor expoziții de grup, cât și expoziții personale în județul Olt, dar și în țară. A luat parte la diverse tabere naționale și internaționale de creație. Totodată, multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din Anglia, Italia și Bulgaria.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular