Domnule deputat, bat alegerile parlamentare pe la ușile noastre, iar al doilea om al PSD Olt, d-l Marius Oprescu, declară că singura candũdatură bătută în cuie e cea a domnului Paul Stănescu, primul pe lista candidaților PSD Olt, la Senatul României. Poate dvs. știți mai multe decât Marius Oprescu…
PSD Olt este o echipă politică mare, unită și puternică, și așa va rămâne și după alegerile parlamentare. Desemnarea reprezentanților partidului pe listele de candidați va avea loc după discuții în interiorul organizațiilor locale și, cunoscând echilibrul și înțelepciunea președintelui Paul Stănescu, cred că va rezulta o formulă consensuală și câștigătoare pentru partid. Probabil că la finalul acestei luni va fi și prezentată public…
Ce vă îndreptățește să fiți, în continuare, deputat de Olt?
Consider ca mi-am făcut datoria în Parlamentul României, și că am avut o activitate legislativă bună, sprijinind cu tot ceea ce am putut proiectele importante pentru județul Olt și rămânând, în același timp, în contact permanent cu cetățenii pe care i-am reprezentat în Camera Deputaților.
V-am văzut, în ultimul timp, foarte activ la manifestările pe care le-au avut primarii PSD din colegiul dvs., și nu numai. Chiar sperați într-un loc eligibil la camera deputaților?
Am fost prezent și activ de fiecare dată când am fost solicitat de un primar din județul Olt, pentru că mi se pare o chestiune normală, de bun-simț, ba chiar aș putea spune o datorie să fii alături la bine și la greu de oamenii care conduc administrațiile locale.
Am făcut și voi face acest lucru, indiferent de poziția pe care mă voi afla, pentru că îi apreciez sincer pe primarii din județul Olt, ei ducând practic greul luptelor politice, dar și administrative.
Ca să răspund și ultimei parți a întrebării dumneavoastră, consider că mai am un cuvânt important de spus în politica locală!
Se vorbește tot mai intens de o prigoană a DNA împotriva liderilor PSD. Cum vede avocatul Daniel Bărbulescu, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, situația juridică prin care trece Victor Ponta?
Personal, îl apreciez pe Victor Ponta, atât ca om, dar și ca premier, și consider că a condus cel mai performant Guvern al României post-decembriste.
Sper din toata inima să își dovedească nevinovăția în instanță, și sunt foarte convins că va reuși acest lucru. Eu, ca jurist, din principiu, nu comentez acțiunile instituțiilor juridice, dar vreau să subliniez că aceste instituții lucrează în limitele legale care le-au fost oferite, iar eventualele abuzuri pot fi oprite doar amendând normele legale in vigoare!
E moral ca un partid de mase, precum este PSD, să fie condus de un condamnat, așa cum este d-l Dragnea, fie și cu suspendare?
Este o chestiune sensibilă și discutabilă. Dar vreau să vă reamintesc că domnul Dragnea a fost ales în funcția de președinte prin votul fiecărui membru PSD din România!
Nu știu ce altă formațiune politică din România mai poate realiza o consultare democratică atât de adâncă!
Ce rută profesională veți urma, în cazul în care partidul consideră că onor cariera dvs. de parlamentar trebuie să înceteze?
Sincer, nu mi-am pus aceasta întrebare, dar probabil ca aș reveni la prima dragoste, practicarea meseriei de avocat, cu care am avut contacte strânse și prin natura apartenenței mele la Comisia Juridică din Camera Deputaților, dar nu este exclus să apară oferte și din alte domenii!
Deși contestat în surdină de către PSD, actualul guvern tehnocrat este rezultatul unor înțelegeri clare dintre Dragnea și Iohannis, dintre PSD și PNL. Faptul că, în teritoriu, majoritatea instituțiilor au fost lăsate pe mâna PSD, precum și poziția pe care o are în guvern pesedistul Vasile Dâncu, demonstrează frățietatea PSD cu PNL, două partide neocomuniste, în fapt.
E posibilă, pe viitor, o alianță transparentă dintre cele două formațiuni, un fel de USL? Desigur, „PENTRU BINELE POPORULUI”…
Guvernul tehnocrat a reprezentat un răspuns punctual la ceea ce a cerut strada într-o situație conjuncturală, și cred că experimentul tehnocrat și-a atins limitele. România va avea din 2017 un guvern politic, care va depinde de matematica parlamentara rezultată din alegeri. Sigur, în politică nimic nu este imposibil, dar eu cred cu tărie că PSD și ALDE pot atinge împreună 51% și să refacă programul de guvernare pe principiile USL.
Ce ar mai fi de spus, domnule deputat?
Cred că ne așteaptă o toamnă politică complicată, dar am încredere că cetățenii României vor cântări cu atenție și îi vor alege pe cei care îi pot reprezenta cu cinste și responsabilitate!
A consemnat Dumitru SÂRGHIE
Domnule Deputat barbulescu, cred ca inclusiv experimentul alegerii dumneavoastra in functia de deputat si-a atins limitele! Cred ca sunteti de acord cu mine cand va spun ca pe parcursul celor doua mandate de deputata pe care le-ati bifat, nimic din activitatea dvs nu a atras atentia alegatorilor. Dimpotriva, in primul mandat nimeni nu a stiut de existenta dvs, iar in cel de-al doilea mandat ati iesit in evidenta cu “asa-zisa” denuntare facuta impotriva celui care va sprijinit si v-a pus pe tava cele doua mandate de parlamentar! Sunt convins ca dupa incetarea imunitatii parlamentare o sa aveti si dumneavoastra un concediu obligat, cel putin acasa, daca nu mai rau, la Beciul Domnesc.
Dar cu hotia cum mai stai?
Ba hotule ,nu te potolesti?