AcasăInterviuDaniel Bărbulescu, deputat Olt: În viață, există lucruri mai importante decât efemerele...

Daniel Bărbulescu, deputat Olt: În viață, există lucruri mai importante decât efemerele ambiții politice

D-le deputat, pentru început, o întrebare incomodă: mai aveți probleme juridice în «Cazul Vâlcov»? Și dacă da, în ce constau acestea?

Nu am și nu am avut niciodată probleme juridice. În acest dosar, am calitatea de martor, iar mai multe detalii voi oferi opiniei publice după terminarea procesului.

Situația aceasta v-a afectat poziția și prestanța pe care le-ați avut întotdeauna în PSD Olt?

Nu sunt eu cel în măsură să judec acest lucru. Ceea ce pot însă să afirm, cu tărie, este că nu am greșit niciodată față de Partidul Social Democrat.

daniel barbulescu 663Apropo, ce funcție mai aveți în partid?

Sunt vicepreședinte al PSD Olt.

PSD Olt a obținut, la locale, un rezultat istoric. Care a fost misiunea dvs. la aceste alegeri și cum v-ați îndeplinit-o?

Într-adevăr, vreau să le mulțumesc cetățenilor județului Olt pentru încrederea pe care ne-au  acordat-o, și să îi asigur că vom face tot ceea ce ne stă în putință ca să nu îi dezamăgim. Pe Colegiul 2, s-au câștigat 20 de primării din 23, iar la votul politic am obținut un procent de 55,76%, peste media partidului.

Vă trece prin cap ideea de a părăsi PSD Olt?

Nu, nicidecum, sunt parte a echipei PSD Olt, și doresc să lucrez, în continuare, pentru județul Olt din cadrul acestei formațiuni politice.

Cum vedeți, ca jurist și membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, faptul că Liviu Dragnea, condamnat penal, fie și cu suspendare, conduce încă PSD?

Sentința a fost pronunțată în timpul campaniei electorale când, pentru PSD era sinonimă cu o  sinucidere politică schimbarea președintelui; iar faptul că nu s-a luat o decizie la cald a fost o decizie bună, fiind validată și de scorul extraordinar obținut de noi în alegeri. Probabil că discuția va fi reluată după terminarea procedurilor de formare a noilor majorități în județe…

Cum comentați disensiunile dintre Ponta și Dragnea? Se pare că Ponta nu mai are nicio șansă să fie președintele Camerei…

Eu cred că amândoi au loc la conducerea PSD. Victor a fost cel mai bun prim-ministru al României post-decembriste, iar Liviu Dragnea a dus partidul la victorii, de fiecare dată, când a condus campaniile electorale. Chestiunea conducerii Camerei Deputaților a fost o problemă de alegere a momentului oportun, și nu un conflict inter-personal. Până la urmă, pentru județul Olt a ieșit mai bine, cu un oltean de-ai noștri în persoana lui Florin Iordache, ca al treilea om în Stat.

Sincer, v-ați jenat vreodată, fie și în fața oglinzii, de prostia înfumurată a lui Victor Ponta?

Victor Ponta este un politician bun al României și, sincer, deși și el greșește uneori, când îl compar cu omologii săi de la alte partide, îi trec cu vederea aproape orice.

Mai sperați o nominalizare pe listele parlamentare ale PSD Olt? Bineînțeles, pe un loc eligibil?

Este prematur să discutăm acum despre listele parlamentare, probabil că, în toamnă, o să aibă loc și aceste dezbateri. Personal, sunt adeptul votului uninominal, postură din care am câștigat fiecare competiție electorală până acum, în fața unor adversari politici experimentați. Consider că mi-am făcut datoria ca membru în  legislativ până în acest moment, și că am acumulat o experiență parlamentară utilă, pe care o pun, indiferent de situație, la dispoziția partidului.

Unde este luptătorul politic Daniel Bărbulescu de altădată?

Îmi place să cred că luptătorul a devenit mai înțelept și a conștientizat că, uneori, în viață, există lucruri mai importante decât efemerele ambiții politice. Însă, nici nu am mai fost provocat, în ultimul timp, la lupte politice, așa că, cine știe ce ne rezervă viitorul…

Cine îl va înlocui pe Cioloș, după alegerile parlamentare din acest an? 

Eu cred cu tărie că viitorul prim-ministru al României va fi un social-democrat, care să continue lucrurile bune începute de Guvernul Ponta! Sunt șanse mari ca, alături de aliații noștri, să atingem pragul de 51% în toamnă și să dăm  viitorul guvern al României!

Dumitru SÂRGHIE


3 COMENTARII

  1. Foarte bine ca s-a aflat de hotiile lui Valcov si asteptam cu nerabdare si demascarea dvs. Stim ca cine paraste primul scapa el de acuzatii si nu.i corect asa. Inca odata va spun , astept sa va ved si pe dvs dupa gratoi macar pt o perioada de timp

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments