AcasăInterviuDaniel Bărbulescu, vicepreședinte PSD Olt: Pe Victor Ponta, mi-aș dori să îl...

Daniel Bărbulescu, vicepreședinte PSD Olt: Pe Victor Ponta, mi-aș dori să îl simt mult mai mult implicat în viața internă de partid

daniel barbulescu li
.

Iată că, după o victorie en-fanfare la parlamentare, PSD și Liviu Dragnea au făcut 13-14 (și aici mă refer la buclucașele Ordonanțe de Urgență, care au speriat Mapamond-ul). E frumos din partea unui guvern social-democrat să-și înceapă guvernarea cu niște legi în favoarea clientelei politice?

Domnule Sârghie, fondul problemei, reglementat prin deja celebra Ordonanță 13, justifică necesitatea discutării temelor cuprinse în acest act normativ. Forma aleasă, însă, pentru punerea ei în practică, este cea care a fost total neinspirată și care a dus la ample proteste de stradă și la polarizarea opiniei publice.

Credeți că vor ieși onorabil din această încurcătură Dragnea și Grindeanu?

Atâta timp cât se vor întoarce la implementarea strictă și minuțioasă a ambițiosului program de guvernare, cel cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare, cred ca lumea va uita și va ierta eventualele stângacii de la început de mandat.

Cum vi se par Mihai Chirica și Cătălin Ivan, care au avut tupeul să critice actuala dictatură din PSD?

Sunt politicieni simpatici, dar care, să nu uităm, că și-au câștigat mandatele cu sprijinul și sub sigla PSD. Sunt de acord că au libertatea de opinie și de a critica constructiv, dar aceste lucruri se exprimă, inițial, în forurile de dezbatere și de decizie ale partidului, și abia apoi în spațiul public.

Nici Ponta nu stă cu mâinile în sân și sare la gâtul triumviratului Dragnea-Grindeanu-Iordache… Ce vrea Dottore?

Victor este fost președinte de partid și prim-ministru de țară. Sigur, are dreptul și expertiza de a emite judecați de valoare asupra situației politice actuale. Eu mi-aș dori să îl simt mult mai mult implicat în viața internă de partid și, mai puțin, pe ecranele televiziunilor de știri.

Apropo de Florin Iordache… Cum e, d-le Bărbulescu să joci rolul unui berbece fără cap, sub regia lui Dragnea, și apoi să fii eliminat din scenă, ca o măsea stricată?

Domnul Iordache s-a comportat ca un om de partid, plătind politic cu funcția, pentru o speță comunicată deficitar și pentru care nu poartă, individual, întreaga culpă. Dar, pentru detensionarea situației, cred ca a procedat corect…

Ce urmează?

Continuarea luptei anti-corupție și funcționarea pe principii corecte a statului de drept, care să interzică abuzurile din partea fiecărui actor instituțional, nu sunt deziderate antagonice, ci complementare, care, prin dezbatere, dialog și transparență, pot fi transpuse într-un proiect de lege corect, coerent și onest.

În cazul în care PSD se va scinda sau se va reforma la vârf (în sensul schimbării conducerii centrale și a Guvernului Grindeanu) , ce rol veți juca în următoarea arhitectură politică social-democrată?

Am spus-o și o repet, nu îmi este indiferent ce se întâmplă, din punct de vedere administrativ și politic în județul Olt. Și, la momentul actual, împărtășesc viziunea social-democrată despre proiectul de țară numit România.

Ce-ar mai fi de spus privind viitorul dvs. politic și viitorul politic al lui Dragnea?

Viitorul, fie el politic sau nu, este o carte deschisa pentru fiecare…

Dumitru Sârghie


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments