D-le senator, sunteți președinte interimar al PC Olt. Cu siguranță, vor urma niște alegeri, care vă vor confirma această poziție sau – cine știe? – vor propulsa pe altcineva. Cine vă poartă sâmbetele?
Așa după cum chiar publicația dumneavoastră a consemnat la momentul numirii mele în funcția de lider al Organizației Olt a Partidului Conservator, decizia a aparținut conducerii centrale a P.C., în cadrul unui program de expansiune a respectivei formațiuni politice. Conform declarației de la Slatina a președintelui executiv Vasile Nistor, proiectul organizațional prevede ca, în județele în care conservatorii au reprezentant în Parlament, acesta să devină președintele organizației județene până la Conferința Județeană, când liderul va fi confirmat sau nu, după caz, prin voia membrilor de partid.
În privința…sâmbetelor, sau a duminicilor, nu-mi fac probleme, deoarece nu m-au preocupat niciodată funcțiile, decât dacă am fost compatibil pentru a-mi fi oferite. De data aceasta, dacă ar exista vreun „sâmbetist”, nici nu are importanță, întrucât funcțiile de conducere vor fi atribuite în mod deschis și liber consimțit, de către plenul Conferinței. La evenimentul sus-amintit, presa va constata în direct cum stau lucrurile.
PC Olt a stat mai tot timpul sub vasalitatea PSD Olt, dar și după înfrățirea PSD cu PDL, sub comanda lui Darius Vâlcov. Cum vă luptați d-voastră pentru a proclama, într-o bună zi, independența acestei formațiuni cu o ideologie conservatoare de centru dreapta?
Doctrina conservatoare este jalonată în mod distinct de principii proprii, dar faptul că unele dintre acestea au corespondență în preceptele altor partide cu ideologia spectrului de centru – dreapta constituie un avantaj, în sensul consolidării opțiunilor politice pe care le promovăm. În privința raporturilor cu alte partide, relațiile sunt unele obișnuite, apelăm la soluții uzuale de parteneriat sau de competiție, în funcție de realitățile, evoluția și dinamica scenei politice. Pe măsură ce organizațiile județene se vor consolida, veți avea posibilitatea să observați mai limpede că Partidul Conservator reprezintă o entitate cu caracter bine definit și cu perspective explicite.
Ați avut niște acțiuni culturale, unele legate și de spiritualitatea noastră creștin-ortodoxă. Ați atras în aceste acțiuni intelectuali de marcă ai județului Olt. Nu ați primit reproșuri din partea liderilor PSD, cărora nu le scapă nimic de sub observație?
N-am avut în vedere vreo reacție inoportună ori adversă a liderilor altor partide și nici nu cred că ar fi existat vreun motiv. Acțiunile noastre se stabilesc la nivelul conducerii locale, cu acordul majorității celor care se și implică direct. Evenimentele pe care le-am organizat până în prezent n-au fost îndreptate împotriva cuiva. În principiu, noi ne-am propus să milităm pentru beneficiul întregii comunități și nu să adoptăm atitudini negativiste, provocatoare sau distructive. România are multe de recuperat din cauza unor politici nevolnice din trecut, iar noi dorim cu adevărat să restituim românilor ceea ce li se cuvine de drept.
Concret, d-le președinte, ce ați mai făcut pentru a întări și individualiza, într-un fel sau altul, partidul pe care îl conduceți?
Am acționat exact așa cum am promis că voi face la preluarea funcției de președinte. Am mers permanent în teritoriu, am luat legătura cu oamenii, am construit structurile de care organizația are nevoie, am avut discuții sincere cu interlocutorii, am identificat zonele vulnerabile și zonele cu potențial oportun, adică exact ceea ce trebuie făcut în stadiul actual de activitate organizatorică.
Caracterizați-l, pe scurt, pe președintele d-voastră național, Daniel Constantin.
Există la noi, românii, pornirea de a-i evalua permanent și exigent pe alții și mai puțin de autocaracterizare, oricum subiectivă, a propriilor calități sau defecte. Dar, ca om politic și coleg de partid, am căderea să apreciez că tânărul Daniel Constantin a relevat până în prezent conduita unui om bine pregătit pentru viața socială și politică, echilibrat și decent. Debutul său în politica de vârf n-a fost marcată de sincopele pe care le așteptau nerăbdători unii „sâmbetiști” de-ai săi. Este un om de acțiune, ținând cont că, adaptându-se rapid la responsabilitatea încredințată de Guvern, a reușit să întreprindă unele măsuri dedicate optimizării lucrărilor agricole, precum acordarea subvențiilor pentru producători. Abilitățile sale în cadrul colaborării instituționale sunt evidente.
Dacă ar fi să adresați un mesaj membrilor și simpatizanților PC din Olt, în vederea strângerii rândurilor, pentru campania de la europarlamentare, cum ar suna acesta?
Suntem preocupați de alegerile europarlamentare, dar cred că este prematur să abordăm subiectul în acest moment. Cel puțin în județul Olt, avem în această etapă altă prioritate. Alegerile la nivelul organizației județene sunt mai aproape și eforturile noastre vizează rezultate onorabile la acest eșalon. Mai întâi trebuie să constituim echipa care va intra în luptă pentru europarlamentare, apoi vom trece la acțiune. Obiectivul nostru acum este să oferim motive certe de încredere simpatizanților și membrilor Partidului Conservator față de candidații pentru funcțiile de conducere la nivel local. Toate cu rostul lor, toate la timpul lor!
A consemnat Dragoș Sîrghie
Esti atat de tampit ,incat o te te iau la PC OLT,desi stiu ca esti un fost comunist veros,mai Gica,sula mica
Mai Nita,eu cand vad unul mai tampit ca mine nu ma supar,dimpotriva ma bucur, ca nu sunt singur pe lumeCe-i drept recunosc ca esti cult si ai si-un limbaj pe masura.Sa-ti dea Dumnezeu sanatatea lu’ tata mare,senator conservator pe stil vechi si el .
M-ar interesa traseul politic al acestui senator ca sa stim si noi cu cine defilam la 7Noiembrie.Nu de alta ,dar parca ai spus ca trebuie sa incercam cu treizecistii.Tu chiar ne iei de tampiti?