AcasăOra SatuluiDaniel Petruț Dima, candidat PSD la Primăria Izbiceni: Puterea mea sunt oamenii!

Daniel Petruț Dima, candidat PSD la Primăria Izbiceni: Puterea mea sunt oamenii!

Cine sunteți, ce pregătire intelectuală aveți, care este trecutul și prezentul d-voastră profesional? Câteva date despre familia d-voastră….

Numele meu este Daniel Petruț Dima, m-am născut în comuna Izbiceni, județul Olt, sunt de  profesie inginer, am absolvit facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, din cadrul Universității  Politehnice București, secția Mașini Unelte, promoția 1991. Între anii 1991 și 1993, am lucrat ca inginer proiectant la Uzina Mecanică  București.

În perioada 1994-1995, am urmat cursurile postuniversitare pentru profesionalizarea pedagogică a absolvenților din învățământul superior. Din 1995, am lucrat ca profesor educator la Casa de băieți școlari Corabia, din cadrul IȘJ Olt, ulterior, la preluarea acesteia de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, am activat ca educator și inspector de specialitate. Din 2013, sunt șef de centru la Complexul Servicii „Sfânta Elena” Corabia.

Sunt căsătorit din anul 1991, șotia mea este profesor, este absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Universității București si, în prezent, este inspector școlar la IȘJ Olt. Avem împreună un băiat, student în anul întâi la Facultatea de Drept din cadrul Facultății Româno-Americane București.

dima izbiceni candidat psdDe ce ați ales PSD, într-un moment în care expansiunea dreptei politice este din ce în ce mai vizibilă?

Mă identific cu PSD, deoarece este cel mai mare partid, pune accentul pe oameni și este singurul partid care nu dorește să își lase semenii în urmă.

Prin natura muncii mele, am înțeles câtă nevoie de ajutor au anumite categorii sociale, iar PSD este partidul care vine în întimpinarea nevoilor acestor categorii sociale defavorizate.

Când ați luat decizia să candidați la Primăria Izbiceni și ce v-a determinat să „comiteți” acest gest?

Am luat această decizie după ce echipa PSD, care îmi cunoaște activitatea profesională, mi-a făcut această propunere și m-am gândit că Izbiceniul, comuna unde m-am născut și crescut, cu oameni harnici și serioși, ce muncesc din greu de dimineață până seara, ar avea nevoie de un om, asemenea lor, care să continue munca d-lui Mircea Velica.

Ce reprezintă pentru d-voastră comuna Izbiceni?

Comuna Izbiceni este pentru mine locul unde mă simt „acasă”. Reprezintă legătura mea cu pământul, natura, părinții, fratele, vecinii, este tot universul meu.

lansare dima izbiceni
Daniel Petruț Dima,a fost lansat de curând, pentru Primăria Izbiceni, în prezența mai multor oficialități de la Centru și din județ, între care deputatul Alexandru Stănescu, profesorul universitar Ion Bozgă, Mircea Velica, primarul în exercițiu al comunei Izbiceni și Iulică Oane, primarul orașului Corabia

Ce echipă aveți? Cine vă susține?

Echipa mea este cea deja formată a d-lui primar Mircea Velica, împreună cu d-l Linca Ristel, președintele organizației PSD Izbiceni, echipă în care se regăsesc  mulți tineri și în care vom continua să atragem și alți tineri care simt și gândesc social-democrat. Mă bazez pe susținerea tuturor oamenilor din Izbiceni care mă cunosc și care știu că sunt unul dintre ei, sunt ca ei, iar  obiectivele mele sunt în întimpinarea nevoilor lor.

În cazul în care veți câștiga fotoliul de primar al comunei Izbiceni, veți veni după o serie de mandate destul de reușite ale primarului în exercițiu, Mircea Velica. Ce veți adăuga la realizările acestuia? Mai clar, care este platforma d-voastră politică și administrativă?

În primul rând, voi duce mai departe procesul de modernizare al comunei, prin continuarea proiectelor începute de Mircea Velica. Vom pune accentul pe accesarea de fonduri europene, prin realizarea de proiecte care să permită asfaltarea străzilor Izbiceniului, proiecte care să modernizeze piața de gross a comunei (acoperire, asfaltare), dezvoltarea rețelei de drumuri pietruite în câmp, deoarece s-au extins grădinile oamenilor, modernizarea târgului de animale săptămânal.

Ambiția mea este să reușesc conectarea comunei Izbiceni la rețeaua națională de gaze, lucru ce va fi posibil deoarece, din informațiile pe care le dețin, la această oră, conducta magistrală are capacitatea necesară de presiune care să permită racordarea. Sunt convins că se va realiza acest lucru, deoarece poziția geografică cu lanțul de comune Giuvărăști, Izbiceni, Tia-Mare, este interesantă pentru operatorul de gaze.

Legumicultura este ocupația de bază a oamenilor din Izbiceni. Ce veți face pentru această categorie profesională?

Pentru această categorie profesională, prin proiectul de modernizare a pieței de gross, îi vom oferi condiții mai bune pentru vânzarea legumelor. În piață, am în vedere construirea unui depozit  frigorific pentru o mai bună păstrare a legumelor din piață, continuarea popularizării brandului „Roșia de Izbiceni” în țară, pentru creșterea vânzării legumelor noastre, continuarea politicii de asociere a producătorilor pentru înlesnirea încheierii de contracte cu marile lanțuri de magazine. Aici menționez că deja legumicultorii din comuna sunt parteneri cu „Cooperativa Țara Mea” care este deja un brand.

În dorința d-voastră de a fi primarul comunei Izbiceni, vă bazați pe popularitatea și profesionalismul de care dați dovadă sau mai mult pe partidul care vă promovează?

Popularitatea și profesionalismul cuiva nu este îndeajuns pentru reușită. Este nevoie de sprijinul acestui partid puternic care este PSD, dar și al echipei de lângă mine și, nu în ultimul rând, al oamenilor în slujba cărora vrem să ne punem.

Mesaj către locuitorii comunei Izbiceni!

Aveți încredere în Daniel Dima și echipa PSD, vom fi în slujba d-voastră și vom veni în întâmpinarea nevoilor tuturor locuitorilor comunei. Puterea mea sunt oamenii!

LINIA ÎNTÂI


1 COMENTARIU

  1. Mult succes! Sper ca lumea moderna in care traim sa inteleaga bine ca avem nevoie mai mult ca niciodata de oameni organizati,pregatiti,cinstiti cu caracter si coloana vertebrala si ca nu mai este timp de pierdut,si ca acesti oameni ar trebui in tara noastra sa ajunga mereu in LINIA 1—LINIA UNEI ROMANII TREZITA DIN SOMNUL CEL ADINC….!!! Suflet si fapte in tot ceea ce faci si niciodata sa nu-ti pierzi simtul realitatii…!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments