Care este situația epidemiologică în orașul lui Ceaușescu?
Înainte de toate, mie îmi place să spun că Scorniceștiul este orașul oamenilor care locuiesc, care trăiesc și muncesc zi după zi aici, într-o localitate care, într-adevăr, l-a dat lumii pe întâiul președinte al României. Revenind la subiectul întrebării dvs., legat de situația epidemiologică, vă pot spune că, în sfârșit, suntem pe drumul cel bun, că în ultima vreme n-au mai fost confirmate cazuri de Covid, având speranțe reale că, în cele din urmă, vom reuși să depășim această situație nedorită și neașteptată de nimeni, care ne-a pus la încercare, de aproape un an și jumătate încoace.
Domnule primar, ați demarat o serie de proiecte pe care vă rog să le detaliați, pentru cititorii noștri…
Am implementat mai multe proiecte de interes local, obiective mult așteptate de cetățenii orașului nostru și vă asigur că mai avem și altele la fel de importante pe care, după caz, le vom începe sau finaliza, în perioada următoare. Spre exemplu, recent, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul numit: bloc de locuințe sociale, cu un număr de 24 unități locative, tot așa cum am finalizat și lucrările de reabilitare la sala de sport din oraș și am demarat lucrările ce țin de montarea gazonului artificial și a nocturnei din incinta Școlii Gimnaziale „Nicolae Coculescu” din Scornicești.
În plus, în satul Mogoșești, urmează a fi modernizat iluminatul stradal, prin înlocuirea lămpilor vechi cu cele noi, de tip LED, moderne, economice și foarte eficiente, așa cum am reușit pe strada Tudor Vladimirescu și în zona de centru a orașului nostru.
Mai departe, amintesc de proiectele pentru Complexul Sportiv și Casa de Cultură din orașul Scornicești, precum și de un dispensar uman, necesar în satul Negreni, localitate în care, la începutul lunii mai, am dat startul lucrărilor de asfaltare pe strada Complexului, parte într-un proiect întins pe o distanță totală de aproximativ 12 km.
Ar mai fi Piața Agroalimentară, dar și lucrările privind decolmatarea pârâului Mogoșești – în satul Mogoșești, a pârâul Negrișoara – în zona Bircii-Chițeasca, ulterior și pe pârâului Plapcea – în zona Mihailești-Popești și Bălțați. Mai amintesc aici și de lucrările începute la extinderea rețelei de gaze naturale în zona Bulevardul Muncii – Lolea, având depus, în vederea obținerii sursei de finanțare, și proiectul privind „Extindere inteligentă de distribuție gaze naturale” în Băltați, Mărgineni-Slobozia, Mihăilești, Popești, Jitaru, Mogoșești, Constantinești, Șuica, Rusciori, Teiuș, Chiteasca, Negreni. Desigur, mai sunt și altele, gen reparațiile asfaltice și aducere la cote a capacelor de canal, reamenajare de trotuare și spații verzi, renovare școli și grădinițe, proiectul privind blocul ANL și, nu în ultimul rând, anveloparea termică a blocurilor din Scornicești…
Care sunt resursele economice și financiare ale orașului Scornicești?
În ceea ce privește bugetul localității, vă asigur că avem un buget bine gândit și atent calculat, care include banii proveniți din taxe și impozite locale, cote defalcate din TVA, sume repartizate din fondul Consiliului Județean Olt, dar și din alte venituri. În plus, la toate acestea, se mai adaugă banii proveniți din fondurile europene, și nu în ultimul rând din cunoscutele rectificările bugetare.
Ce mesaj aveți, în acest moment, pentru comunitate?
Vă pot spune că întotdeauna am avut o relație de comunicare deschisă cu cetățenii din Scornicești, pe care, permanent, i-am ținut la curent cu tot ceea ce am reușit să realizăm în orașul nostru și în localitățile componente. Cu această ocazie, îi anunț că ușa Primăriei Scornicești le este în permanență deschisă și îi aștept, oricând, cu propuneri și soluții, pentru toate probleme întâmpinate la nivelul comunității noastre. Le mulțumesc pentru încrederea oferită și îi asigur că, pas cu pas, le vom duce la bun-sfârșit pe toate. Desigur, în funcție de timpul disponibil, voi continua să mențin activă și pagina personală de socializare, acolo unde le aduc în atenție toate noutățile administrative din orașul Scornicești.
Dumitru Sârghie