AcasăInterviuDe când conduc administrația locală, nu am ridicat nivelul taxelor și impozitelor...

De când conduc administrația locală, nu am ridicat nivelul taxelor și impozitelor locale pentru terenurile agricole

D-le primar, care este lista proiectelor aprobate recent și când demarați lucrările? Specificați dacă sunt fonduri europene, guvernamentale sau locale.

Am reușit, în anul 2022, pe finalul lui, să depunem o serie de proiecte, în vederea finanțării lor, din fonduri externe, fie ele europene sau guvernamentale.

Am spus-o, încă de la începutul mandatului, că o primărie nu poate performa dacă nu se bazează pe atragerea de fonduri externe. În acest sens, am depus și am obținut finanțare următoarele proiecte:

– Prin Programul Anghel Saligny, avem asfaltarea mai multor străzi aferente orașului Scornicești, din bani de la bugetul de stat.

Prin PNRR – avem fonduri europene:

– Reabilitarea a cinci unități de învățământ, plus liceul din orașului nostru;
– Reabilitarea fostului sediu de primărie;
– Modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare video;
– Actualizarea PUG-uri și PUZ-uri;
– Reabilitarea blocurilor din orașul Scornicești;
– Am depus, de curând, un proiect în vederea construcției unei creșe, în satul Bălțați;
– Urmează, în scurt timp, să emit ordinul de începere, pentru extinderea rețelei de gaz, în localitatea noastră, finanțarea, efectuându-se, atât din bugetul local, cât și cel de stat.

Toate acestea vin în completare la alte proiecte în curs de execuție și anume:

– Modernizarea Casei de Cultură;
– Construire bloc social;
– Construire bloc ANL;
– Amenajare trotuare și locuri parcare în oraș;
– Înlocuirea lămpilor stradale, în toată localitatea;
– Amenajarea locului de joacă, atât în orașul propriu-zis, cât și în satele componente;
– Reabilitarea și modernizarea Școlii Generale „Nicolae Coculescu” și Grădinița cu Program Prelungit, ambele din orașul Scornicești;
– Lucrări de asfaltare în satele Bircii, Negreni, str. Giurgiului – Mărgineni;
– Extinderea rețelei de apă și canal, în satele aparținătoare.

Din punct de vedere agricol, cum mai stă Scorniceștiul? Ce implicare are administrația locală în acest domeniu?

Din acest punct de vedere, Scorniceștiul stă bine. Agricultura reprezintă pentru mulți oameni din Scornicești o preocupare de bază. În acest sens, cel puțin de când conduc administrația locală, nu am ridicat nivelul taxelor și impozitelor locale pentru terenurile agricole, încercând, totodată, să ne îngrijim de starea drumurilor de exploatare care străbat tarlalele agricole.

Scorniceștiul  – altădată un orășel cultural… Ce ați făcut și ce faceți pentru cultură? Ce activități culturale se mai derulează la dvs.?

Avem, în acest moment, mai multe grupe de copii la Ansamblul Călușul junior, cât și grupa de seniori. Avem, la activ, mai multe participări la diferite festivaluri în țară, cât și la mai multe emisiuni de gen.

Lucrăm și la modernizarea Casei de Cultură, astfel încât să-și desfășoare activitatea, în cele mai bune condiții.

În privința Bisericilor, ce face (ce a făcut) administrația din Scornicești? Și câte astfel de lăcașe ale credinței strămoșești aveți pe raza orașului?

Atât în mandatul de primar, dar și în cel de viceprimar, am sprijinit financiar, în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai, privind efectuarea slujbelor religioase. Ușor nu este, deoarece avem peste 20 de astfel de lăcașe, iar bugetul nu ne permite să dăm cât ar fi nevoie, însă nu am stat indiferenți și, în acest moment, vă pot spune că fiecare dintre parohii a primit un sprijin, din partea Consiliului Local Scornicești, la solicitările făcute de preoți și, bineînțeles, la inițiativa mea.

În ce stare se află școlile din Scornicești? Precizați dacă sunt școli închise din cauza numărului mic de elevi etc.

Pentru mine, starea școlilor din localitate a reprezentat o prioritate, iar în acest sens, am reabilitat și urmează a fi reabilitate tot ce înseamnă unitate de învățământ, la nivel de localitate.

Pentru anul viitor, am aprobat funcționarea acelorași unități de învățământ.

Legat de activitatea sportivă, ce ne puteți spune?

La nivelul Clubului Sportiv Scornicești, avem o echipă de fotbal, care activează în Liga a IV-a, și mai  multe grupe de juniori, integrate și ele în diferite competiții sportive, la acel nivel.

Un mesaj către concetățenii dvs.

Oamenilor din Scornicești, în primul rând, vreau să le mulțumesc, pentru susținere și încredere, și îi asigur că tot ceea ce am promis voi face. Doamne ajută și multă sănătate tuturor!

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments